ΤΟΠΙΚΑ

Ειρηνική διαμαρτυρία για την κεραία της οδού Μαβίλη και νέο ραντεβού

ειρηνική-διαμαρτυρία-για-την-κεραία-τ-308077

Χωρίς συνθήματα, φωνές και συγκρούσεις… Ανθρωποι κάθε ηλικίας ακόμη και μικρά παιδιά, συγκεντρώθηκαν το Σάββατο το απόγευμα έξω από τη μονοκατοικία της οδού Μαβίλη για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για την εγκατάσταση και λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα του σπιτιού.

Οι κάτοικοι αντιδρούν στην ύπαρξη της κεραίας, που τέθηκε σε λειτουργία πριν από λίγες ημέρες, σε ταράτσα μονοκατοικίας στην «καρδιά» της συνοικίας. Μολονότι είναι χαμηλής όχλησης, η εμβέλειά της «πιάνει» μια ολόκληρη περιοχή, μέσα στην οποία βρίσκονται το 5ο Γενικό Λύκειο Βόλου, το 4ο και 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, ένα πάρκο όπου συχνάζουν κάτοικοι και μικρά παιδιά, αλλά και ο Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου καθώς και ένα γυμναστήριο.

Αναστατωμένοι οι γείτονες ζητούσαν την απομάκρυνση της κεραίας. Το σπίτι στην ταράτσα του οποίου βρίσκεται η εγκατάσταση ήταν κλειστό και οι ιδιοκτήτες έλειπαν. Είχαν όμως αφήσει σημείωμα στην πόρτα, σύμφωνα με το οποίο η κεραία είναι χαμηλής όχλησης και δεν δημιουργεί πρόβλημα.

Γείτονες αποφάσισαν να εκλέξουν μία πενταμελή επιτροπή, η οποία μεθαύριο Τετάρτη, θα αναλάβει να συζητήσει με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, προκειμένου να την μεταπείσει για την απομάκρυνση της κεραίας. Είναι μάλιστα διατεθειμένοι να συμβάλλουν και στα νομικά έξοδα που θα απαιτηθούν για το «σπάσιμο» του συμβολαίου με την εταιρεία.

Την ίδια ημέρα δίνουν στις 7 το απόγευμα νέο ραντεβού διαμαρτυρίας στο δρόμο, στο οποίο δεν αποκλείεται να συμμετέχουν και μαθητές και από τα γύρω σχολεία.

Ηδη από τους περιοίκους έχει αμφισβητηθεί ότι πρόκειται για κεραία χαμηλής όχλησης και έχει απευθυνθεί αίτημα και στην Ε.Ε.Α.Ε. (Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας) προκειμένου να κάνει μέτρηση.

Επιστολή διαμαρτυρίας έχει κοινοποιηθεί και στην Ε.Ε.Τ.Τ. (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) για την ύπαρξη της κεραίας και παράλληλα, εκκρεμεί και αίτημα ελέγχου στην πολεοδομία Βόλου για τη νομιμότητα της εγκατάστασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου