ΤΟΠΙΚΑ

Βλέπουν βήματα ανάπτυξης στην Ελλάδα

βλέπουν-βήματα-ανάπτυξης-στην-ελλάδα-308126

Τις ομορφιές της Μαγνησίας, γνωρίζει από την περασμένη Τρίτη 35μελής ομάδα συνταξιούχων πρώην εργαζομένων στα όργανα της Ε.Ε. Πρόκειται για υπαλλήλους που επί σειρά ετών βρέθηκαν στα κέντρα λήψης αποφάσεων σε πόστα στις Βρυξέλλες, όπως στο Ελεγκτικό Συνέδριο, τις διευθύνσεις έρευνας, γεωργίας, διερμηνείας, ατομικής ενέργειας, περιβάλλοντος, μετάφρασης κ.α. και παρακολούθησαν στενά τις εξελίξεις που σηματοδότησαν την περαιτέρω πορεία της Ε.Ε.

Σε επίπεδο Ευρώπης, έχει συσταθεί διεθνής σύλλογος συνταξιούχων εργαζομένων Ε.Ε. που ήδη αριθμεί 11.500 μέλη. Παράρτημα με 200 μέλη υπάρχει και στην Ελλάδα, με πρόεδρο την κ. Δέσποινα Βαμβακίδου. Το ελληνικό παράρτημα του διεθνούς συλλόγου, κάθε δύο χρόνια διοργανώνει εκδρομή στη χώρα μας για τους συνταξιούχους της Ευρώπης, προκειμένου να γνωρίσουν την «άλλη Ελλάδα». «Στόχος μας είναι να γνωρίσουμε στους παλιούς συναδέλφους μας, μέρη της πατρίδας μας που δεν είναι γνωστά και δεν συμπεριλαμβάνονται σε τουριστικούς οδηγούς. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα ή οι Κυκλάδες», ανέφερε η κ. Βαμβακίδου που επί 27 χρόνια υπηρέτησε στη γενική γραμματεία της επιτροπής, απασχολούμενη σε πολιτικά και οικονομικά θέματα.

Η 35μελής αποστολή έχει ήδη επισκεφθεί τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο. Χθες βρέθηκε στον Βόλο, όπου μεταξύ άλλων επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης και το Πλινθοκεραμοποιείο Τσαλαπάτα, ενώ σήμερα θα αναχωρήσουν για το Πήλιο.

Στη στάση τους στον Βόλο, ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ συνάντησε τους ταξιδιώτες από την Ευρώπη, που αν και μη συνηθισμένοι στις υψηλές θερμοκρασίες, απολαμβάνουν την εκδρομή τους θαυμάζοντας τις ομορφιές του τόπου. «Είναι ένα υπέροχο ταξίδι, το οποίο ονομάσαμε Mamma Mia. Ήταν μια πρόκληση για εμάς για εμάς να επιστρέψουμε -όπως στην ταινία- στη νιότη μας. Δεν ήταν όμως ένα τυπικό τουριστικό ταξίδι. Είδαμε πολλά αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους», ανέφερε το μέλος της αποστολής Michael Rulff ο οποίος από το πόστο του στα όργανα του Ευρωκοινοβουλίου, έζησε τη δημιουργία της Ενωμένης Ευρώπης και την είσοδο της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Όπως ο ίδιος παρατήρησε «στην Ελλάδα έχουν γίνει βήματα ανάπτυξης με την πάροδο των χρόνων». «Η ανάπτυξη δεν έρχεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Γίνεται από τη μία γενιά στην επόμενη. Και η Ελλάδα έχει παρουσιάσει δείγματα ανάπτυξης, ιδίως στον τομέα του τουρισμού», παρατήρησε.

Ο κ. Rulff μίλησε και για τη σύγχρονη πρόσκληση που καλείται να αντιμετωπίσει η Ευρώπη, που δέχεται αλλεπάλληλα τρομοκρατικά χτυπήματα. «Δεν μπορείς να ξεφύγεις από τρομοκρατικά χτυπήματα, από πολέμους. Δεν μπορείς να αποφύγεις όλους τους κινδύνους. Σε άλλες περιόδους οι κίνδυνοι θα είναι μεγαλύτεροι, σε άλλες όχι. Τα επόμενα δέκα χρόνια πιθανόν θα ζήσουμε μεγάλες εντάσεις, πριν ηρεμήσει και πάλι ο κόσμος. Η πρόκληση για τους διαδόχους μας στα ευρωπαϊκά όργανα είναι να προστατέψουν τον κόσμο και να προσπαθήσουν να τον καταστήσουν όσο το δυνατό πιο ειρηνικό», υπογράμμισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου