ΤΟΠΙΚΑ

Ενισχύεται η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου

ενισχύεται-η-παιδιατρική-κλινική-του-309703

Με μία ακόμη μόνιμη ιατρό, Επιμελήτρια Β΄, ειδικότητας παιδιατρικής ενισχύθηκε από χθες το Νοσοκομείο Βόλου μετά από προκήρυξη που είχε γίνει.

Πριν από λίγες μέρες είχαν αναλάβει υπηρεσία στο Νοσοκομείο επίσης δύο νέοι μόνιμοι γιατροί, ένας επιμελητής Β΄, ειδικότητας παιδιατρικής και ένας επιμελητής Β΄ παιδοψυχιατρικής, οι οποίοι πλέον εντάσσονται στο μόνιμο προσωπικό του Νοσοκομείου, ενισχύοντας κλινικές οι οποίες αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας λόγω της έλλειψης έμψυχου δυναμικού.

Στο μεταξύ, ανάσα αναμένεται να δώσει και η παράταση ενός χρόνου στις συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού που λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου και με νομοθετική ρύθμιση παραμένουν στις θέσεις τους.

Πρόκειται για συμβάσεις περίπου 13 γιατρών στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, νοσηλευτών αλλά και του υπόλοιπου προσωπικού που λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου, και οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να αποχωρήσουν από το ΕΣΥ.

Μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν από συνδικαλιστικά όργανα, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έδωσε το πράσινο φως για τη νομοθετική ρύθμιση που ανάβει το πράσινο φως για την παράταση ενός χρόνου στις συμβάσεις.

Εν αναμονή και των φυλάκων

Στο μεταξύ, τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται εκτός απροόπτου η απόφαση του Δικαστηρίου μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η εταιρεία που είχε αναλάβει τη φύλαξη του Αχιλλοπούλειου, ζητώντας να ακυρωθεί ο διαγωνισμός που προκήρυξε το Νοσοκομείο για την πρόσληψη εννέα φυλάκων με ατομικές συμβάσεις διάρκειας ενός χρόνου.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ευελπιστεί ότι η απόφαση θα ανάψει πράσινο φως για την πρόσληψη των εννέα φυλάκων, απορρίπτοντας τις ενστάσεις της ιδιωτικής εταιρείας.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως εξαιτίας της δικαστικής προσφυγής ουσιαστικά έχει παγώσει κάθε διαδικασία του διαγωνισμού, καθώς το ΔΣ πριν εκδοθεί απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων δεν μπορεί να επικυρώσει ούτε καν τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου