ΤΟΠΙΚΑ

Νέα μήνυση από το Πανεπιστήμιο για την κατάληψη κτιρίων στα Παλιά

νέα-μήνυση-από-το-πανεπιστήμιο-για-την-310360

Νέα μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την κατάληψη κτιρίων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Παλιά από μέλη της Τερμίτα κατατέθηκε χθες στα Δικαστήρια Βόλου από το πανεπιστημιακό Ίδρυμα.

Έχοντας με το μέρος του ολόκληρη την πόλη του Βόλου, κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα στην πρόσφατη εκδήλωση παρουσίασης του εξαιρετικά σημαντικού έργου της πολυτεχνικής σχολής, και με δεδομένη τη σχετική απόφαση της Συγκλήτου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Πετράκος εξουσιοδότησε τον δικηγόρο του Πανεπιστημίου να κινήσει καινούργιες νομικές ενέργειες.

Συγκεκριμένα, η αναφορά αφορά στην καθεαυτή κατάληψη των κτιρίων και στρέφεται κατά των άγνωστων υπαίτιων δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μηνυτήρια αναφορά πρόκειται να πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Αναφορά όπως είναι γνωστό είχε κατατεθεί πριν μερικές εβδομάδες και για τις απειλές κατά της ζωής και της περιουσίας των μελών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου.

Η υπόθεση, όπως είναι γνωστό αφορά στην «κατάληψη Τερμίτα», που αντιδρά στην κατεδάφιση των παλιών κτιρίων στην περιοχή των Παλαιών όπου η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επιθυμεί την επέκταση της Πολυτεχνικής Σχολής, έργο που θεωρεί υψίστης σημασίας.

Για το θέμα των αντιδράσεων να επισημανθεί ότι η Εισαγγελία Βόλου έχει ήδη παρέμβει με αφορμή τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν την Τρίτη, 18 Ιουλίου, που είχαν οδηγήσει στην ακύρωση του πρώτου διαγωνισμού.

Τότε, μέλη της κατάληψης είχαν εισβάλει στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας και είχαν μπλοκάρει τη διενέργεια του διαγωνισμού, υποχρεώνοντας σε απομάκρυνση τους υπαλλήλους. Μάλιστα, είχαν εισβάλλει και στο πρωτόκολλο του Πανεπιστημίου και είχαν επιτεθεί και τραυματίσει μία υπάλληλο, ενώ είχαν αρπάξει έγγραφα και είχαν σκίσει φακέλους.

Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου έχει ανατεθεί η λήψη καταθέσεων από κάθε αρμόδιο, τους υπαλλήλους των τμημάτων, κάθε μάρτυρα των γεγονότων, για να διαπιστωθεί εάν διαπράχθηκαν αδικήματα του ποινικού κώδικα.

Οι δύο πρόσφατες αναφορές δεν αποκλείεται να συμπεριληφθούν στον φάκελο της ήδη διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου