ΤΟΠΙΚΑ

Υπογραφές για να μην κλείσει η τράπεζα στη Ν. Αγχίαλο

υπογραφές-για-να-μην-κλείσει-η-τράπεζα-311323

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να μην κλείσει το μοναδικό τραπεζικό υποκατάστημα που λειτουργεί στην περιοχή και εξυπηρετεί 7.000 μόνιμους κατοίκους, επαγγελματίες και συνταξιούχους, πραγματοποίησαν χθες το πρωί, κάτοικοι της Ν. Αγχιάλου, στον κεντρικό πεζόδρομο έξω από το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ανέλαβε η πρώην αντιδήμαρχος και δημοτική σύμβουλος Βόλου Γεωργία Τοκαλή-Μποντού, που ζει στην περιοχή.

Μάλιστα, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στη συγκέντρωση, η κ. Τοκαλή-Μποντού υπογράμμισε ότι τυχόν κλείσιμο του μοναδικού υποκαταστήματος, θα «ακινητοποιήσει» οικονομικά ολόκληρη την περιοχή που είναι και αγροτική και τουριστική. «Στη Ν. Αγχίαλο ζουν 7.000 κάτοικοι, που όμως διπλασιάζονται το καλοκαίρι. Αν το υποκατάστημα κλείσει, σημαίνει ότι επαγγελματίες, συνταξιούχοι και μισθωτοί θα πρέπει να διανύουν αποστάσεις -μαζί με την επιστροφή- 40 χλμ., είτε προς Αλμυρό είτε προς Βόλο, προκειμένου να κάνουν τραπεζικές συναλλαγές. Και το ΑΤΜ δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο των αναγκών, ούτε κανείς εγγυάται ότι θα έχει πάντα χρήματα ή δεν θα βγαίνει εκτός λειτουργίας», είπε μεταξύ άλλων.

Στο πλαίσιο της χθεσινής κινητοποίησης μάλιστα, συγκεντρώθηκαν υπογραφές κατοίκων που αντιδρούν προκειμένου να συμπληρώσουν επιστολή διαμαρτυρίας που θα παραδοθεί στη διοίκηση του ομίλου στην Αθήνα από την ίδια την κ. Τοκαλή-Μποντού και αντιπροσωπεία κατοίκων.

«Ζητούμε παράταση της λειτουργίας του υποκαταστήματος έως το 2020 και προσωπικά απηύθυνα έκκληση στους Αγχιαλίτες να μεταφέρουν στο υποκατάστημα τους λογαριασμούς τους», πρόσθεσε η κ. Τοκαλή Μποντού.

Τη φωνή του με τις αντιδράσεις των Αγχιαλιτών, ένωσε χθες και ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου. Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «η συρρίκνωση των τραπεζικών καταστημάτων αποτελεί εμπόδιο στην αναπτυξιακή πορεία κάθε περιοχής εφ’ όσον γίνεται καθημερινό τροχοπέδη σε συναδέλφους εμπόρους κι επιχειρηματίες η διευθέτηση των χρηματικών συναλλαγών τους. Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, ο καθένας πόσο αδιέξοδη καθίσταται η μετακίνηση των επαγγελματιών της Αγχιάλου και των γύρω περιοχών (Μικροθήβες, Αϊδίνι, Μάραθος, Κριθαριά και Αγ. Γεώργιος) σε τραπεζικά καταστήματα του Βόλου και του Αλμυρού. Είναι σαφές ότι η μετάβαση των επαγγελματιών κι επιχειρηματιών είναι ένα επιπλέον κόστος χρόνου, που είναι δυσεύρετος για τον αυτοαπασχολούμενο, αλλά και χρήματος.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου δηλώνει τη συμπαράστασή του στους συναδέλφους εμπόρους κι επαγγελματίες της περιοχής, και αιτείται την αναστολή της απόφασης της Τράπεζας Πειραιώς για παύση της λειτουργίας του υποκαταστήματος Ν. Αγχιάλου, καθώς θα γίνει αιτία δυσλειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου