ΤΟΠΙΚΑ

«Μοίρασε» πρόστιμα το Λιμεναρχείο

μοίρασε-πρόστιμα-το-λιμεναρχείο-311528

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης της παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας από 01-06-2017 έως και 31-08-2017 από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και τα Λιμενικά Τμήματα Υπαγωγής στην περιοχή αρμοδιότητας του βεβαιώθηκαν 28 παραβάσεις της Εθνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες αλιείς (παράνομη αλιεία με ψαροντούφεκο –αλιεία με μη επιτρεπόμενο εργαλείο – αλιεία παραπάνω των επιτρεπομένων κιλών, ερασιτεχνική αλιεία με χρήση καταδυτικής συσκευής κ.λ.π.).

Επιπρόσθετα, για θέματα εφαρμογής των Γενικών Κανονισμών Λιμένα που αφορούν στην κίνηση και δραστηριότητα σκαφών αναψυχής και επαγγελματικών βεβαιώθηκαν 61 παραβάσεις (πλους άνευ άδειας, χωρίς αναμμένα φώτα ναυσιπλοΐας, άνευ ναυτιλιακών εγγράφων – ληγμένα σωστικά, καπνογόνα, πυροσβεστήρες κ.λ.π.).

Τέλος, για το ίδιο διάστημα έχουν βεβαιωθεί 1.228 παραβάσεις ΚΟΚ (στάση- στάθμευση- ανασφάλιστα οχήματα –υπέρβαρα φορτηγά – οδήγηση στον πεζόδρομο- ανάποδη διέλευση, χωρίς ΚΤΕΟ, κ.λ.π).

Στις περιπτώσεις που απαιτείται, πέραν των διοικητικών (πρόστιμο-αφαίρεση στοιχείων κ.λ.π.) κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής ποινικών κυρώσεων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου