ΤΟΠΙΚΑ

Τον Οκτώβριο ο νέος γύρος μαθητείας

τον-οκτώβριο-ο-νέος-γύρος-μαθητείας-312502

Τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει ο νέος κύκλος μαθητείας για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ που παρακολουθούν το τέταρτο έτος, στο οποίο τους δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουν πτυχίο επιπέδου 5 για την ειδικότητά τους.

Ήδη από τον περασμένο Μάιο βρίσκεται σε εξέλιξη ο πρώτος κύκλος μαθητείας στον οποίο συμμετέχουν 54 μαθητές των ΕΠΑΛ από επτά ειδικότητες: υπάλληλος διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών, τεχνικός ηλεκτρολογικών συστημάτων εγκαταστάσεων και δικτύων, τεχνικός οχημάτων, τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής, τεχνικός δομικών έργων και γεωπληροφορικής, τεχνικός φυτικής παραγωγής και βοηθός νοσηλευτών.

Ήδη αυτή την περίοδο μέσω portal, ενδιαφερόμενοι από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, δηλώνουν τις θέσεις που προσφέρουν για μαθητεία, σε 16 ειδικότητες της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Τις αγγελίες θα εξετάσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και ανάλογα με τις ειδικότητες θα καλέσει τα ΕΠΑΛ να καλύψουν τις θέσεις με μαθητές τους.

Η μαθητεία είναι εννεάμηνης διάρκειας και προβλέπει μαθήματα ειδικότητας μία φορά την εβδομάδα και τέσσερις ημέρες πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις και οργανισμούς με ασφαλιστική κάλυψη και αμοιβή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου