ΤΟΠΙΚΑ

Ματαίωση δύο πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο Βόλου

ματαίωση-δύο-πλειστηριασμών-στο-ειρη-312547

Διαμαρτυρόμενοι πολίτες της Κίνησης Μαγνησίας ενάντια στις Κατασχέσεις και τους Πλειστηριασμούς ματαίωσαν χθες τη διενέργεια άλλων δύο πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο Βόλου.

Φωνάζοντας το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», περισσότεροι από πενήντα κινητοποιημένοι πολίτες έφραξαν την είσοδο των συμβολαιογράφων στο Ειρηνοδικείο Αλμυρού, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν οι αναγκαστικές εκποιήσεις ακινήτων.

Παρά τα μέτρα αστυνόμευσης που είχαν ληφθεί, οι συμβολαιογράφοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τα δικαστήρια, υπό τον φόβο πρόκλησης επεισοδίων.

Οι πλειστηριασμοί, οι οποίοι θα διενεργούνταν με εντολή τραπεζών, ήταν δύο και αφορούσαν ο ένας σε αγροτεμάχιο έκτασης 4.163 τ.μ. ομόρρυθμης εταιρείας, το οποίο είχε και άλλες κατασκευές εντός αυτού, και ο δεύτερος σε ξενοδοχείο.

Ανάμεσα στους πολίτες ήταν και ο επιχειρηματίας ξενοδόχος, ο οποίος μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το δράμα που βιώνει με την εκποίηση της περιουσίας του.

Ο 55χρονος επισήμανε ότι έκανε πρόταση σε τράπεζα προκειμένου να ρυθμίσει τις οφειλές του, αλλά το αίτημά του που υποβλήθηκε το 2014 δεν έτυχε ανταπόκρισης.

«Ήθελαν να καταβάλω 80.000 ευρώ προκειμένου να κάνουν στη συνέχεια ρύθμιση του υπολοίπου οφειλόμενου ποσού, όρος που δεν είχα την οικονομική δυνατότητα για να ικανοποιήσω», εξήγησε.

Ο επιχειρηματίας έχει οφειλές της τάξεως των 800.000 ευρώ και με προσφυγή σε δικηγόρο πέτυχε η ακίνητη περιουσία του να μη βγει προς εκποίηση με τιμή πρώτης προσφοράς ύψους 762.000 ευρώ, αλλά με το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ, αξία του ακινήτου όπως προσδιορίστηκε ύστερα από τη διόρθωση που έγινε.

Στο πλάι του επαγγελματία ήταν όλοι οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες. Στο μεταξύ για το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, το Κίνημα Πολιτών Μαγνησίας κατά των Κατασχέσεων και Πλειστηριασμών, με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων με ποινικές προεκτάσεις, που αποσκοπεί στη νομιμοποίηση μιας εντελώς αντισυνταγματικής και ληστρικής διαδικασίας εις βάρος των πολιτών.

«Η εσπευσμένη και… εν μέσω νυκτός θεσμοθέτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, δεν πρόκειται να μας πτοήσει. Όσοι νομίζουν ότι μ’ αυτόν τον –καθ’ όλα… “μαφιόζικης” εμπνεύσεως και νοοτροπίας- τρόπο θα υποστείλουν ή θα υπερκεράσουν το συνεχώς διογκούμενο -ποσοτικά και ποιοτικά- κίνημα κατά των πλειστηριασμών… πλανώνται πλάνην οικτράν!» ενημερώνει.

Να επισημανθεί ότι στο Ειρηνοδικείο Βόλου είχε προγραμματιστεί να γίνει ακόμη ένας πλειστηριασμός ακινήτου, ο οποίος τελικά ανεστάλη, καθώς ο ιδιώτης που απειλούνταν με την εκποίηση περιουσιακών του στοιχείων, εντάχθηκε στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου