ΤΟΠΙΚΑ

Εμπορικός Σύλλογος Βόλου: Οχι στο κλείσιμο υποκαταστήματος Τράπεζας στη Ν. Αγχίαλο

εμπορικός-σύλλογος-βόλου-οχι-στο-κλεί-312732

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου με ανακοίνωσή του δηλώνει τη συμπαράσταση του στους συναδέλφους τους εμπόρους κι επαγγελματίες της περιοχής της Νέας Αγχιάλου και ζητεί την αναστολή της απόφασης της Τράπεζας Πειραιώς για παύση της λειτουργίας του υποκαταστήματος Ν. Αγχιάλου, καθώς θα γίνει αιτία δυσλειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως επισημαίνει.

Στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρονται επιπλέον τα εξής:

«Μεγάλη αγανάκτηση έχει επιφέρει η φήμη για το κλείσιμο της μοναδικής τράπεζας που λειτουργεί στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου. Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, που λειτουργούσε αρχικά ως Αγροτική Τράπεζα, πρόκειται σύμφωνα με δημοσιεύματα να κλείσει στις 3 Νοεμβρίου 2017. Οι κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου διαμαρτυρία προκειμένου να απαιτήσουν τη συνέχεια της λειτουργίας της.

Η συρρίκνωση των τραπεζικών καταστημάτων αποτελεί εμπόδιο στην αναπτυξιακή πορεία κάθε περιοχής εφ’ όσον γίνεται καθημερινό τροχοπέδη σε συναδέλφους εμπόρους κι επιχειρηματίες η διευθέτηση των χρηματικών συναλλαγών τους. Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, ο καθένας πόσο αδιέξοδη καθίσταται η μετακίνηση των επαγγελματιών της Αγχιάλου και των γύρω περιοχών (Μικροθήβες, Αϊδίνιο, Μάραθος, Κριθαριά και Αγ. Γεώργιος) σε τραπεζικά καταστήματα του Βόλου και του Αλμυρού. Είναι σαφές ότι η μετάβαση των επαγγελματιών κι επιχειρηματιών είναι ένα επιπλέον κόστος χρόνου, που είναι δυσεύρετος για τον αυτοαπασχολούμενο αλλά και χρήματος.

Κινήσεις, που υποβιβάζουν την ανάπτυξη μια περιοχής που εξυπηρετεί 7.000 μόνιμους κατοίκους και πάνω από 15.000 τους θερινούς μήνες καθώς στηρίζεται από την προσέλευση τουριστών, είναι μέτρα που συνθλίβουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την τοπική οικονομία. Αλλά και ο τομέας της αγροτικής παραγωγής παραγκωνίζεται καθώς οι αγρότες της περιοχής δε θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις επαγγελματικές υποχρεώσεις τους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου δηλώνει τη συμπαράσταση του στους συναδέλφους εμπόρους κι επαγγελματίες της περιοχής και αιτείται την αναστολή της απόφασης της Τράπεζας Πειραιώς για παύση της λειτουργίας του υποκαταστήματος Ν. Αγχιάλου, καθώς θα γίνει αιτία δυσλειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου