ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγε από τη ζωή το «αηδόνι» της Αγίας Μαρίνας Κισσού

εφυγε-από-τη-ζωή-το-αηδόνι-της-αγίας-μ-313306

Θλίψη έχει προκαλέσει στο Πήλιο ο θάνατος του πρωτοψάλτη της ιστορικής εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας Κισσού Απόστολου Καρκαλά. Ο Απόστολος Καρκαλάς άφησε την τελευταία του πνοή προχθές και κηδεύτηκε χθες παρουσία πλήθος κόσμου από την γύρω περιοχή. Ο εκλιπών διατέλεσε για περίπου 55 χρόνια πρωτοψάλτης στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Κισσού και ήταν ιδιαίτερα γνωστός.

Ήταν γνωστής των κλασικών μαθημάτων της βυζαντινής μουσικής και γνώριζε πολύ καλά το Τυπικό της Εκκλησίας, ενώ το 2008 τιμήθηκε από τον Σύλλογο Ιεροψαλτών Βόλου για την πολυετή προσφορά του.

Όσοι τον γνώριζαν τον αποκαλούσαν «το αηδόνι» του Πηλίου, καθώς ο τρόπος που έψελνε πραγματικά καθήλωνε το εκκλησίασμα.

Ο Βασίλης Μαλαγιώργος, που σήμερα είναι πρώτος ψάλτης στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας Κισσού, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τον εκλιπόντα τόνισε:

«Είχα τη χαρά και την ιδιαίτερη τιμή να διατελέσω λαμπαδάριος του επί μια διετία, και από τον Μάρτη του 2006 τον διαδέχτηκα στην πρωτοψαλτία του Ιερού Ναού. Είχα τη δυνατότητα να γνωριστούμε υπέροχο άνθρωπο, με την στεντόρεια φωνή που παρόλα τα προβλήματα της υγείας, το μεράκι δεν τον είχε εγκαταλείψει. Ήταν απαιτητικός επάνω στο στασίδι, ήθελε το κάθε μάθημα να αποδίδεται άριστα και μου άρεσε, διότι ήξερε να βάζει τον πήχη ψηλά. Η φωνητική δυνατότητα, ήταν ένα από τα χαρίσματά του. Η συνεργασία μας υπήρξε άψογη, άριστη».

ΒΑΣ. ΚΥΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου