Εποχικό επίδομα για ολίγους

Τελευταία ενημέρωση: 2017-09-14, 08:54:22
Εν αναμονή της εγκυκλίου οι εποχικοί υπάλληλοι, για να διασφαλίσουν ότι δικαιούνται εποχικό επίδομα
Εποχικό επίδομα για ολίγους

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ 700 ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 

Με το βλέμμα στραμμένο στον ΟΑΕΔ, εν αναμονή του εποχικού επιδόματος, βρίσκονται περίπου 700 εποχικοί εργαζόμενοι στη Μαγνησία, οι οποίοι στην εκπνοή της τουριστικής σεζόν περιμένουν την εγκύκλιο ώστε να γνωρίζουν τον αριθμό ενσήμων που πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτουν, ώστε να δικαιούνται την οικονομική αυτή βοήθεια.

Ο λόγος είναι ότι η πλειονότητα όσων απασχολούνται εποχικά σε επιχειρήσεις ξενοδοχειακές αλλά και επισιτισμού, εργάζεται με συμβάσεις μερικής απασχόλησης και ένσημα τα οποία συνήθως δεν επαρκούν ώστε να κατοχυρώσουν δικαίωμα να πληρωθούν το εποχικό επίδομα.

Στόχος, όπως τόνιζαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπηρεσιακοί παράγοντες του ΚΠΑ Βόλου, είναι έως τα τέλη του τρέχοντος μήνα να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, για να μπορέσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ να εκδώσουν την απαραίτητη εγκύκλιο, δίνοντας τις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων. Εάν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, τότε θα είναι εφικτό η καταβολή του επιδόματος να ξεκινήσει από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά.

Δικαιούχοι για το εποχικό επίδομα ανεργίας είναι οι μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, μουσικοί, μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών - ανυψωτικών - οδοποιητικών - γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου - κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου κ.ά.

Το ύψος του εποχικού βοηθήματος για τους οικοδόμους ανέρχεται στα 678,06 ευρώ, ενώ στα 641,41 ευρώ είναι για τους δασεργάτες - ρυτινοσυλλέκτες, τους καπνεργάτες, τους αγγειοπλάστες - κεραμοποιούς - πλινθοποιούς και τους μισθωτούς της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης. Επίσης, 458,15 ευρώ λαμβάνουν οι χειριστές εκσκαπτικών ανυψωτικών οδοποιητικών μηχανημάτων, και οι μισθωτοί του τουριστικού και του επισιτιστικού κλάδου, οι μουσικοί, οι τραγουδιστές, οι ηθοποιοί, οι υποδηματεργάτες, οι χειριστές - βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, οι ελεγκτές κινηματογράφου - θεάτρου, οι ταμίες κινηματογράφου - θεάτρου, οι τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, οι ταξιθέτες κινηματογράφου - θεάτρου.

Το βοήθημα καταβάλλεται σε χρονικό διάστημα από 15 έως 30 ημέρες μετά την υποβολή των αιτήσεων. Οι δικαιούχοι θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης.

 

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
2
=