ΤΟΠΙΚΑ

Αντιπαράθεση με φόντο τον… αγιασμό

αντιπαράθεση-με-φόντο-τον-αγιασμό-314072

Διαστάσεις έλαβε το προχθεσινό επεισόδιο στον επίσημο αγιασμό για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Στο σχολείο, το παρών έδωσε μεταξύ άλλων και κλιμάκιο του Δήμου Βόλου με τον επικεφαλής της παράταξης της πλειοψηφίας, Αχιλλέα Μπέο. Ωστόσο στις προσφωνήσεις που έγιναν, ως Δήμαρχος Βόλου προσφωνήθηκε ο κ. Θάνος Θεοδώρου. Η προσφώνηση προκάλεσε την αντίδραση του κλιμακίου του δήμου, που αποχώρησε πριν ολοκληρωθεί η τελετή του αγιασμού και πριν γίνουν οι χαιρετισμοί.

Το θέμα ωστόσο, δεν έληξε εκεί. Αργά το απόγευμα, κλήθηκαν από το γραφείο Δημάρχου οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προκειμένου να ενημερωθούν για ένα διαδικαστικό ζήτημα, όπως τους είπαν τηλεφωνικώς.

Οι κ.κ. Γ. Πολύζος και Σ. Σαβελίδης αντίστοιχα, πήγαν στο γραφείο Δημάρχου Βόλου, όπου τους περίμεναν ο εκτελών χρέη Δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Δέσποινα Κότογλου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Απ. Γαλάτης και οι ειδικοί σύμβουλοι Γ. Σκλιάς και Αλ. Παπαδόπουλος.

Στους δύο διευθυντές μεταφέρθηκε η δυσαρέσκεια του δήμου για το συμβάν στον επίσημο αγιασμό.

«Δεν πρέπει να υφίσταται κανένας λόγος παρεξήγησης. Οι προσφωνήσεις έγιναν σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Και προσφωνήθηκαν οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων. Θα έπρεπε να είναι υπερήφανοι που έχουν τέτοιους εκπαιδευτικούς, που διδάσκουν την τήρηση των νόμων και του πρωτοκόλλου στους μαθητές», σχολίασε σε δηλώσεις του ο κ. Σαβελίδης.

Μάλιστα όπως ανέφερε, «θα μπορούσε ο κ. Θεοδώρου, να κάνει τον χαιρετισμό του, να εξηγήσει στους μαθητές ότι δεν είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος αλλά ο εκτελών χρέη Δημάρχου και να τους πει ό,τι άλλο θέλει».

Επίθεση από Δήμο Βόλου

Με προσωπική επίθεση κατά του κ. Σαβελίδη απαντά ο Δήμος Βόλου. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Βόλου, αναφέρονται τα εξής:

«Με ενδιαφέρον ενημερωθήκαμε για τις πρωτότυπες και άκρως διαφωτιστικές απόψεις του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σαβελίδη, που φέρεται να διατύπωσε αναφορικά με τους διευθυντές των σχολείων και συγκεκριμένα ότι καθήκον τους είναι όχι απλώς να τηρούν τους νόμους, αλλά κυρίως να τους διδάσκουν. Και γνωρίζοντας τον βίο και την πολιτεία του, ως συνδικαλιστή, που υπηρέτησε, και συνεχίζει να το κάνει, ένα άθλιο και σάπιο πολιτικό σύστημα, μπορούμε να εικάσουμε ότι το περίφημο “δάσκαλε που δίδασκες και Νόμο δεν εκράτεις” προφανώς ελέχθη (και) για εκείνον.

Αντιπαρερχόμαστε τις “παλικαριές”, που φέρεται να διατύπωσε, γιατί χρησιμοποιεί διαφορετική γλώσσα με τον κάθε συνομιλητή του. Δεν μπορούμε όμως να μην επισημάνουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του να χρησιμοποιεί τη θέση του, αλλά κυρίως τους μαθητές και τις ανάγκες τους, για την προσωπική του προβολή. Άλλωστε οι γραφικές φωτογραφίσεις του, παραμονές του αγιασμού, με κυβερνητικά στελέχη, αποτελούν αδιάψευστη μαρτυρία των επιδιώξεών του.

Οφείλουμε, πάντως, να τον ενημερώσουμε, καθώς η αναφορά του είναι για τον Νόμο και την τήρησή του, ότι το σχετικό πρωτόκολλο του καθορισμού σειράς προβαδίσματος, ορίζεται σαφώς από την υπ’ αριθμόν 52749 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (ΦΕΚ αριθμός φύλλου 1488, τεύχος δεύτερο, 6 Οκτωβρίου 2006).

Ασφαλώς ανάγνωση γνωρίζει, ελπίζουμε ότι μπορεί και να αντιληφθεί τι ακριβώς ορίζεται».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου