Χειρόφρενο… αύριο στα τρένα - 24ωρη απεργία ενάντια στην πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τελευταία ενημέρωση: 2017-09-13, 08:47:11
Χειρόφρενο… αύριο στα τρένα - 24ωρη απεργία ενάντια στην πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν θα εκτελεστεί το τελευταίο δρομολόγιο Βόλος - Λάρισα σήμερα το βράδυ 

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν από σήμερα τα μεσάνυχτα τα τρένα λόγω της 24ωρης απεργίας την οποία προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών για αύριο Πέμπτη, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Εξαιτίας της 24ωρης απεργίας η οποία ουσιαστικά ξεκινάει από σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα, από το Βόλο δεν θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας για Λάρισα στις 23.25 το βράδυ, όπως επίσης δεν θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο δρομολόγιο σήμερα το βράδυ στις 22.30 από Λάρισα για Βόλο.

Αύριο Πέμπτη επίσης δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο από Βόλο προς Λάρισα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη και το αντίστροφο.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, με αφορμή την αυριανή 24ωρη κινητοποίηση κάνει λόγο για «εκποίηση του εθνικού πλούτου και καταγγέλλει πως «η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ένα ακόμη θύμα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων».

«Η κυβέρνηση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «ολοκληρώνει και τυπικά την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που προώθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με την πανηγυρική τελετή να πραγματοποιείται στην Κέρκυρα. Οι σιδηροδρομικοί ήταν και είναι αντίθετοι με την πώληση των εταιρειών του σιδηρόδρομου.

Η ελληνική κοινωνία και οι εργαζόμενοι όλης της χώρας διαφωνούν με την εκποίηση του εθνικού πλούτου. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους θ’ αγωνιστούμε να σταματήσει αυτή η καταστροφική πορεία για τη χώρα και ο εμπαιγμός που συνίσταται στο να πανηγυρίζουν ταυτόχρονα και αυτοί που πωλούν και αυτοί που αγοράζουν. Άραγε ποιος πράττει σωστά; Εμείς οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να προβάλλουμε τις θέσεις μας για ένα σύγχρονο – ενιαίο – δημόσιο Σιδηρόδρομο προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας».

Σημειώνεται πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, πραγματοποιεί αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο του ΟΣΕ (Καρόλου 1-3), στις 12 το μεσημέρι ώστε να καταδείξει την κάθετη διαφωνία της στην πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
5
=