ΤΟΠΙΚΑ

Επιλογή Ευθύνης: Συμμετέχουμε όλοι στην εκδήλωση του Πανεπιστημίου για την ανάπτυξη της Πολυτεχνικής Σχολής

επιλογή-ευθύνης-συμμετέχουμε-όλοι-στ-315191

Κάλεσμα σε όλους τους φίλους της παράταξης και σε όλους τους πολίτες του Βόλου για τη στήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την παρουσία τους στην αυριανή εκδήλωση παρουσίασης του σχεδιασμού για την ανάπτυξη της Πολυτεχνικής Σχολής, απευθύνει η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», ενώ με έγγραφό της προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. Βόλου, Γ. Μουλά, η παράταξη χαρακτηρίζει ακατανόητη τη σύγκλιση της αυριανής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την ίδια ακριβώς ώρα, καλώντας τη δημοτική αρχή να μεταθέσει τη σύγκλιση της συνεδρίασης για το απόγευμα της ίδιας μέρας, κατά τη συνήθη άλλωστε ώρα τέλεσης των τακτικών συνεδριάσεων του Δ.Σ. Βόλου, προκειμένου να καταστεί δυνατή η παρουσία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην εκδήλωση του Πανεπιστημίου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της παράταξης έχει ως εξής:

«Το τελευταίο διάστημα, απασχολούν έντονα την τοπική κοινωνία τα εμπόδια που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στην προσπάθεια υλοποίησης του σχεδιασμού για την ανάπτυξη της Πολυτεχνικής Σχολής, με την ανέγερση δύο νέων κτηριακών εγκαταστάσεων που θα αξιοποιηθούν προς όφελος του ιδρύματος και της πόλης μας.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η δημιουργία και η ανάπτυξη του οποίου αποτελούν τον κορυφαίο μετασχηματισμό της πόλης του Βόλου τις τελευταίες δεκαετίες, έχει προσφέρει πάρα πολλά στην τοπική οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ανάπτυξη, ενώ, με την επικείμενη επένδυση ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ, αναδεικνύεται, αυτή την περίοδο, στον μεγαλύτερο ίσως επενδυτή στον Βόλο και τον Νομό Μαγνησίας ευρύτερα.

Οφείλουμε όλοι μας, κυβερνητικοί παράγοντες, βουλευτές, κόμματα, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Βόλου (συμπολίτευση και αντιπολιτεύσεις), θεσμικοί φορείς και πολίτες, να σταθούμε δίπλα στο Πανεπιστήμιο, στηρίζοντας την αναπτυξιακή του προσπάθεια, καταδικάζοντας αντικοινωνικές συμπεριφορές και ζητώντας την υπεύθυνη αντίδραση των αρμόδιων οργάνων της πολιτείας.

Στο πλαίσιο αυτό, συμμετέχουμε ως παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» στην αυριανή (Τετάρτη) εκδήλωση παρουσίασης του σχεδιασμού ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής και καλούμε τους φίλους της παράταξής μας και όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν το παρών, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στο Πεδίο του Άρεως, στις 02:00 μ.μ.

Θεωρώντας ακατανόητη τη σύγκλιση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου την ίδια ακριβώς ώρα, καλούμε τη δημοτική αρχή να μεταθέσει την ώρα της συνεδρίασης λίγες ώρες αργότερα, για το απόγευμα της ίδιας μέρας, κατά τη συνήθη άλλωστε ώρα τέλεσης των τακτικών συνεδριάσεων του Δ.Σ. Βόλου, προκειμένου να καταστεί δυνατή η παρουσία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην εκδήλωση του Πανεπιστημίου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου