ΤΟΠΙΚΑ

Οι μαθητές στον ΟΑΕΔ πληρώνονται και σπουδάζουν

οι-μαθητές-στον-οαεδ-πληρώνονται-και-σ-315303

Συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους να φοιτήσουν στις ειδικότητες της ΕΠΑΣ Μαθητείας Βόλου του ΟΑΕΔ.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές μόνο για τρεις ειδικότητες, μέχρι να συμπληρωθεί ο ανώτατος αριθμός των σπουδαστών:

-Τεχνικός μηχανών και συστημάτων αυτοκινήτου

– Βοηθός γενικής νοσηλείας

– Τεχνικός υποστήριξης συστημάτων υπολογιστών.

Στην επαγγελματική σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ Βόλου, οι 160 σπουδαστές που στελεχώνουν φέτος τις οκτώ ειδικότητες επαγγελματικής εκπαίδευσης έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν τις σπουδές τους με ένα οικονομικό βοήθημα, και να «χτίσουν» την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Το πρόγραμμα μπορεί να μοιάζει επίπονο, εκατοντάδες όμως σπουδαστές τα καταφέρνουν κάθε χρόνο. Το πρωί απασχολούνται σε τοπικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή του δημοσίου τομέα, πάνω στην ειδικότητα που έχουν επιλέξει και το απόγευμα παρακολουθούν μαθήματα στον ΟΑΕΔ.

«Ενώ άλλα παιδιά πληρώνουν για να σπουδάσουν, οι μαθητές των ΕΠΑΣ πληρώνονται για να σπουδάσουν… Γιατί εκπαιδεύονται ως επαγγελματίες, μαθαίνοντας τη δουλειά και στην πράξη. Αυτό σημαίνει όμως ότι προσφέρουν υπηρεσίες στον εργοδότη που τους εκπαιδεύει, και επομένως αμείβονται και ασφαλίζονται.

Στο τέλος των σπουδών τους έχουν συγκεντρώσει συνταξιοδοτικά ένσημα. Και λαμβάνουν πτυχίο ειδικότητας επιπέδου, που τους επιτρέπει να αρχίσουν αμέσως να ασκούν το επάγγελμά τους στην ειδικότητά τους. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η επαγγελματική εκπαίδευση αποτελεί την επιλογή εκείνων των νέων που θέτουν ως προτεραιότητά τους την άμεση απορρόφησή τους από την αγορά εργασίας μόλις τελειώσουν τις σπουδές τους», αναφέρει ο υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης, καθηγητής ηλεκτρονικών μηχανικών και μηχανολόγων, με ειδίκευση στη συμβουλευτική και τον προσανατολισμό, κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος.

Σημαντικό είναι ότι μεγάλο ποσοστό των μαθητών της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ καταφέρνουν, με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, να κερδίσουν τη θέση στην οποία μαθήτευσαν.

Φέτος στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου λειτουργούν 8 ειδικότητες: Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής, Βοηθών Γενικής Νοσηλείας, Κοµµωτικής Τέχνης, Τεχνιτών Θερµικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων, Τεχνίτες Υποστήριξης Συστηµάτων Υπολογιστών, Τεχνιτών Μηχανών και Συστηµάτων Αυτοκινήτου, Υπαλλήλων ∆ιοικητικών Καθηκόντων, Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες στη γραμματεία της ΕΠΑΣ Μαθητείας Βόλου του ΟΑΕΔ, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Λ. Αθηνών 674, τηλ. 2421063688 και 2421063684).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου