ΤΟΠΙΚΑ

Προσλήψεις προσωπικού για δομές και υπηρεσίες του Δήμου Βόλου

προσλήψεις-προσωπικού-για-δομές-και-υ-316246

Προσωπικό για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών στις υπηρεσίες τους, για τη στελέχωση της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, που πρόκειται να λειτουργήσει από το 2018, αλλά και για την κάλυψη θέσης στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας στον Δήμο Βόλου, προσλαμβάνει ο Δήμος Βόλου. Τα θέματα έρχονται προς έγκριση στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο στις 2 το μεσημέρι.

Για την κάλυψη εποχικών αναγκών, ο Δήμος Βόλου είχε υποβάλλει αίτημα για την πρόσληψη 25 ατόμων. Ωστόσο από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών άναψε φως για μόλις τέσσερις προσλήψεις.

Δεδομένης της περικοπής σε αριθμό εργαζομένων, ο Δήμος Βόλου προχωρά σε καθορισμό των ειδικοτήτων των εργαζομένων που θα προσλάβει.

Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν στη Διεύθυνση Πρασίνου ένας ΔΕ οδηγός τρακτέρ και δύο εργάτες καθαριότητας κήπων ΥΕ, και στην Υπηρεσία Δόμησης ένας αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός ΠΕ με εξειδίκευση σε εφαρμογές G.I.S.

Στον Ξενώνα Κακοποιημένων

Στο μεταξύ, την πρόσληψη ενός ακόμη ατόμου για τη στελέχωση του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας, αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πρόσληψη αφορά στην ειδικότητα ΤΕ κοινωνικών λειτουργών, και η διάρκειά της θα είναι έως τις 30 Νοεμβρίου 2018.

Στη ΣΥΔ

Από το 2018 ο Δήμος Βόλου προγραμματίζει την επαναλειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Ωστόσο, στο αίτημά του για την πρόσληψη προσωπικού 11 ατόμων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και 3 ατόμων με μισθώσεις έργου, εγκρίθηκαν μόνο τέσσερις προσλήψεις.

«Με τα τέσσερα άτομα προσωπικό δεν υπάρχει δυνατότητα επαρκούς στελέχωσης της δομής, και επιπλέον το υφιστάμενο προσωπικό του δήμου δεν διαθέτει τις απαιτούμενες ειδικότητες για την κάλυψη των ελαχίστων προϋποθέσεων λειτουργίας της ΣΥΔ», αναφέρεται στην εισήγηση.

Για τη στελέχωση της δομής στην Παιδόπολη, προτείνεται η εκκίνηση διαδικασιών διενέργειας ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού, προϋπολογισμού 254.000 ευρώ.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου