ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυση για σωματική βλάβη από επίθεση αδέσποτου σκύλου

μήνυση-για-σωματική-βλάβη-από-επίθεση-317244

Με το χειρότερο τρόπο έληξαν οι διακοπές για 40χρονη Βολιώτισσα, η οποία παραθέριζε στον Αη Γιάννη Πηλίου. Η γυναίκα έπεσε θύμα επίθεσης από αδέσποτο σκύλο. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς με σοβαρό τραύμα στο πόδι και υποχρεώθηκε σε αποχώρηση από το Πήλιο για λόγους υγείας.

Το περιστατικό συνέβη στις 24 Αυγούστου 2017 και πριν από λίγες μέρες η 40χρονη απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Βόλου και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο.

Η γυναίκα μέχρι σήμερα είναι υποχρεωμένη να βρίσκεται σε σχετική ακινησία, καθώς απαιτείται να περιποιείται συνεχώς το τραύμα της και να μην κουράζεται μέχρι να θρέψει η πληγή.

Ολα συνέβησαν γύρω στις 7.00 το απόγευμα στην κεντρική μάλιστα παραλία του χωριού. Η 40χρονη έκανε βόλτα το σκύλο της, όταν αντιλήφθηκε να τους πλησιάζει ένα μεγαλόσωμος αδέσποτος σκύλος, ο οποίος δεν έδειχνε να έχει απειλητικές διαθέσεις, αλλά σε ανύποπτη χρονική στιγμή άρχισε να τους επιτίθεται.

Η γυναίκα μπήκε στη μέση προκειμένου να προστατέψει το σκυλάκι της από το αδέσποτο ζώο και εκείνο να έμπηξε τα δόντια του στο πόδι της.

Ακολούθησε κυριολεκτικά πάλη. Διερχόμενοι παρακολουθούσαν έντρομοι απίστευτες σκηνές. Η γυναίκα προσπαθούσε να απελευθερωθεί από τα δόντια του σκύλου εμφανώς σοκαρισμένη. Όταν το κατάφερε αυτό, το ζώο τούς επιτέθηκε για δεύτερη φορά, αλλά ενώ τους ορμούσε γλίστρησε και έπεσε στην ακτή από ύψος τουλάχιστον δύο μέτρων και γι’ αυτό τράπηκε σε φυγή.

Η 40χρονη διακομίστηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, όπου τις παρήχθησαν οι πρώτες βοήθειες και έκανε αντιτετανικό ορό, ενώ της χορηγήθηκε αντιβίωση. Αποχώρησε από τον Αϊ Γιάννη και επισκέφτηκε και το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για την περιποίηση του τραύματός της. Μέχρι σήμερα είναι υποχρεωμένη να βρίσκεται σε σχετική ακινησία και να ξεκουράζει το πόδι της.

Στο μεταξύ, μετά από εντολή του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς διατάχθηκε η περισυλλογή του αδέσποτου ζώου και η εξέτασή του εάν έπασχε από κάποιο νόσημα. Ευτυχώς, το ζώο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κάποια μεταδοτική ασθένεια και γι’ αυτό η 40χρονη ήταν τυχερή μέσα στην ατυχία της.

Ο σκύλος που της επιτέθηκε όπως προέκυψε περαιτέρω είχε εντοπιστεί από πολλούς κατοίκους του χωριού να περιφέρεται ελεύθερος και ανά διαστήματα να έχει περίεργες αντιδράσεις.

Η γυναίκα αποφάσισε να κινηθεί νομικά και απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Βόλου, προκειμένου να εντοπιστεί και να τιμωρηθεί ποινικά ο υπεύθυνος. Το επόμενο διάστημα σκοπεύει να καταθέσει και αγωγή κατά του δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου για την ηθική οδύνη που υπέστη, προκειμένου να μην επαναληφθεί παρόμοιο επεισόδιο. Στον Αη Γιάννη τους καλοκαιρινούς μήνες φιλοξενείται μεγάλος αριθμός τουριστών και στην παραλία υπάρχουν πολλά παιδιά που παίζουν, ώστε να μην υπάρχει μέριμνα με τα αδέσποτα ζώα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου