ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αχ. Μπέος στην απολογία του: Ηταν πολιτική η δίωξή μου

αχ-μπέος-στην-απολογία-του-ηταν-πολιτι-320211

Για πολιτική δίωξη έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και αιρετός δήμαρχος Βόλου, στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011.

Με την απολογία του πρώην προέδρου του Ολυμπιακού Αχιλλέα Μπέου συνεχίστηκε μετά από καιρό σήμερα η πολύκροτη δίκη και ο ίδιος χαρακτήρισε τη δίωξη του πολιτική και υποστήριξε πως η όλη υπόθεση αποτελεί «ένα καλοστημένο σόου διότι ήθελαν να απροσανατολίσουν τους Έλληνες πολίτες».

Ο κ. Μπέος που μεταξύ των άλλων αντιμετωπίζει το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, τόνισε ακόμη πως η όλη υπόθεση άρχισε να ερευνάται από τις αρχές κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας στην οποία δεν υπήρχε το όνομά του αλλά, όπως είπε, αυτό προστέθηκε αργότερα λόγω «επιχειρηματικών συμφερόντων».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, αναφέρθηκε στη ζωή του για να τονίσει πως είναι πατέρας πέντε παιδιών, άνθρωπος που πιστεύει στο Θεό αλλά και που πήγε μετανάστης στην Αμερική για να βρει την τύχη του.

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες σε βάρος του αλλά και για την αυτόφωρη διαδικασία που ακολούθησε ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας σημείωσε πως ακόμα έχει στη μνήμη του την ημέρα της σύλληψης του και όπως είπε, «τότε ένιωσε να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του».

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήταν μία περίεργη διαδικασία, δεν μου δόθηκε η δυνατότητα ούτε καν να απολογηθώ. Θα υπενθυμίσω ότι γνώριζα ότι παρακολουθούν το τηλέφωνο μου, προκύπτει από συνομιλία αυτό με συνεργάτη μου. Για αυτές τις άκυρες συνομιλίες ( αναφέρεται στη σχετική απόφαση του δικαστηρίου) εγώ πήγα φυλακή. Κατείχα αριθμό με διεύθυνση στο όνομα μου. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα τηλέφωνα Πακιστανών ή Ινδών. Αυτές οι συνομιλίες είναι άκυρες και επιλεκτικές. Από αυτες τις συνομιλίες, καφενειακου επιπέδου, δημιούργησαν κατηγορίες. Καταργήθηκε το Σύνταγμα στη χώρα μας; Ποιος μπορεί να μου απαγορέψει να έχω ελευθερία έκφρασης και λόγου; Σήμερα αν πω ότι αύριο θα αποπειραθώ να δολοφονήσω τον Τσίπρα, μακριά από μένα ή θα κάνω διακίνηση ναρκωτικών είναι γεγονός αυτό;».

Ακόμη ανέφερε απευθυνόμενος προς την έδρα του δικαστηρίου: «Σας ερωτώ. Κάποιες από κατηγορίες που αντιμετωπίζω είναι απειλή, δωροδοκία κ.ά. Ποιον δωροδόκησα; Που; Κατηγορείται ένας άνθρωπος ότι δωροδόκησε φάντασμα; Τα δημοσιογραφικά σκουπίδια, έκαναν εγκληματικά λάθη».

Ο Αχ. Μπέος στην απολογία του ανέφερε ακόμη πως «χρησιμοποίησαν συνομιλίες δυο ορκισμένων εχθρών μου, του Πατέρα και του Ψωμιάδη(…)» για να προσθέσει πως: «Τους βόλευε ο χαρακτήρας μου, ναι είμαι εκρηκτικός, δεν δικάζομαι για αυτό όμως. Έγιναν εγκληματικά λάθη. Με έβγαλαν σε αργία με αντισυνταγματικό νόμο».

Ο κ. Μπέος σημείωσε ότι όλο αυτό το διάστημα υπέβαλε αιτήματα επίσπευσης της διαδικασίας, αναφορές και μηνύσεις στους Εισαγγελείς Παπανδρέου και Πούλιο και στον Εφέτη Τσιμπλάκη, ενώ τόνισε ότι πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. «Ένα, το πιο σημαντικό, είναι γιατί δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες και οι αρχές δεν δέχθηκαν να γίνει η πλήρης απομαγνητοφώνηση όλων των συνομιλιών που καταγράφηκαν από την ΕΥΠ. Αυτό καθιστά αμφισβητήσιμο όλο το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινήθηκαν. Και ένα άλλο, εξίσου σημαντικό ερώτημα είναι ποιος είναι αυτός που μπορούσε να αποφασίζει ποιες συνομιλίες ήταν ενδιαφέρουσες και ποιες όχι και αποφάσιζε για την απομαγνητοφώνηση»

Απίστευτες ατάκες

Εκτός από το δριμύ κατηγορώ για τους εχθρούς του και δηλώνοντας αθώος για το Koriopolis, ο Αχιλλέας Μπέος, ειχε και απίστευτες ατάκες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

-Ο ανακριτής Κασίμης μου είπε, ’’λυπάμαι, δεν υπάρχουν στοιχεία αλλά πρέπει να αποφασίσω την προφυλάκισή σας γιατί έξω περιμένουν τα ΜΜΕ’’.

-Λέγανε για έναν προστατευόμενο μάρτυρα. Ποιος είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας; Πού είναι; Κανέναν πεθαμένο από την Κίνα θα είχαν.

-Τον Δαλούκα τον χρησιμοποίησαν, τον στύψανε σαν το λεμόνι και τον πετάξανε. Πήγε σε παππά στο Βόλο και εξομολογήθηκε, ότι είπε ψέματα για μένα.

-Πώς κατηγορούμαι για στοίχημα; Ποια λεφτά κέρδισα; Με ποιους κωδικούς έπαιξα; Δεν ζήτησαν στοιχεία από καμία εταιρία, αλλά εγώ οδηγήθηκα στη φυλακή. Και η ΟΥΕΦΑ, σε ερώτημα του ανακριτή, απάντησε ότι δεν μπορεί να είναι σίγουρη ότι ένα παιχνίδι είναι στημένο. Όχι ότι δεν παίζω στοίχημα, το παραδέχτηκα ότι έχω παίξει. Αλλά όχι συστηματικά. Δεν είναι κακό, όλοι παίζουν.

-Ο Κούγιας είπε ότι την υπόθεση τη δημιούργησε ο Νίκος Πατέρας. Δεν είπε, όμως, ότι τη δημιούργησε και ο ίδιος, ο Κούγιας, αλλά και ο Θωμαΐδης. Παραδέχτηκε πως ό,τι έχει καταθέσει είναι κρίσεις δικές του, όχι γεγονότα. Το καρτούν της δικηγορίας! Τι λες, ρε Μίκυ Μάους της νομικής; Τι μας νοιάζουν οι κρίσεις σου; Γεγονότα ξέρεις; Λέει ό,τι θέλει, ό,τι τον συμφέρει. Είπε ότι ήμουν περιζήτητη νύφη και θύμα του Πατέρα και του Μαρινάκη. Ε, ναι, πριν μερικά χρόνια ήμουν γλυκούλης. Ο Κούγιας μία είναι υπέρ του Μαρινάκη, μία κατά. Μία υπέρ του Μελισσανίδη, μία κατά. Δεν τον ενδιαφέρει αν λέει ψέματα ή αλήθεια. Λέει ό,τι τον συμφέρει.

-Λέει το κατηγορητήριο ότι είμαι αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης. Ποια είναι η δομή της οργάνωσης; Σε ποιους δίνω εντολές; Τι χρήματα διακινώ; Δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση. Μια αστεία υπόθεση είναι για να με βάλουν φυλακή….ανέφερε ο Αχ.Μπεος καταλήγοντας: «Δεν διεκδικώ τον τίτλο του ιεραποστόλου. Με επέλεξαν γιατί πουλούσα, για να περάσουν τα μνημόνια. Δικαστές όπως εσείς, με ήθος, αξία και ακεραιότητα, είστε η μόνη μας ελπίδα»

Ολοκληρώνοντας την απολογία του ο κ. Μπέος σημείωσε: « Αν βρισκόμουν σήμερα εδώ να δικαστώ για τον χαρακτήρα μου, θα δεχόμουν την όποια κατηγορία. Δεν ζητώ να κριθώ με επιείκεια, Ζητώ, όμως, να με κρίνετε αυστηρά μεν, αλλά δίκαια. Μετά από 11,5 μήνες που έχει διαρκέσει η διαδικασία δείξατε ότι είστε Δικαστές με ήθος, αξία και ακεραιότητα, είστε η μόνη μας ελπίδα. Είμαι σίγουρος ότι η απόφασή σας θα είναι δίκαιη»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου