ΤΟΠΙΚΑ

Δολιοφθορές και κλοπές σε δημοτικά κτίρια του Βόλου

δολιοφθορές-και-κλοπές-σε-δημοτικά-κτ-322339

Στόχος έχουν καταστεί δημοτικά κτίρια του Βόλου από άγνωστους δράστες που μπαίνουν μέσα στους αφύλακτους χώρους, αφαιρούν αντικείμενα ή προβαίνουν σε ζημιές. Για πρώτη φορά, ο δήμος αποφάσισε να αναθέσει σε εργολάβο τη φύλαξη 20 δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, προκειμένου να αποτρέψει τυχόν νέα κρούσματα κλοπών και δολιοφθορών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα κοιμητήρια και στα αμαξοστάσια. Κατά καιρούς, στα κοιμητήρια του Βόλου έχουν σημειωθεί βανδαλισμοί: σπασμένα μάρμαρα τάφων, κλοπές σε καντήλια, κορνίζες και ό,τι πολύτιμο. Άνθρωποι πηγαίνουν στα κοιμητήρια όπου είναι θαμμένα προσφιλή τους πρόσωπα, και έρχονται πολλές φορές αντιμέτωποι με φθορές που έχουν προκαλέσει άγνωστοι.

Και στα αμαξοστάσια του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, όπου βρίσκονται τα δημοτικά οχήματα, σημειώνονται ανά διαστήματα σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Πράττο, κρούσματα κλοπών. Άγνωστοι αφαιρούν σίδερα, καύσιμα, μπαταρίες.

Για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων σε δημοτικά κτίρια, ο δήμος αποφάσισε να δρομολογήσει τη φύλαξη των χώρων.

Στη χθεσινή Οικονομική Επιτροπή, αποφασίστηκε η διενέργεια ανοιχτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού διάρκειας ενός έτους, προκειμένου να προκύψει ο ανάδοχος που θα αναλάβει την ασφάλεια σε 20 δημοτικά κτίρια. Θα τοποθετηθούν τόσο κάμερες όσο και φύλακες για την ασφάλεια των κτιρίων, ιδίως κατά τις ώρες που δεν λειτουργούν για το κοινό.

Κάτι τέτοιο γίνεται για πρώτη φορά, όμως ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Αποστόλης Νάνος, εξέφρασε τις ενστάσεις του, ζητώντας τη φύλαξη να αναλάβουν μόνιμοι δημοτικοί υπάλληλοι που θα προσληφθούν.

«Δεν επιτρέπονται προσλήψεις λόγω μνημονίων», απάντησε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Ανδρέας Ζέρβας.

Η απόφαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Οχήματα και ελαστικά

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν στη χθεσινή Οικονομική Επιτροπή και οι διαγωνισμοί για την προμήθεια ελαστικών για τα οχήματα του δήμου, αλλά και για την προμήθεια με χρηματοδοτική μίσθωση οχημάτων μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων έργου διάρκειας πέντε ετών, προϋπολογισμού 4.977.508,80 ευρώ.

Και στους δύο διαγωνισμούς κατατέθηκε από μία προσφορά, με τον επικεφαλής της ΛΑΣ, Αποστόλη Νάνο, να απορεί για το μικρό ενδιαφέρον και να ψηφίζει λευκό, όπως αντίστοιχα και ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς.

«Εχει αλλάξει ο Νόμος, και για τη συμμετοχή στους διαγωνισμούς απαιτείται η κατάθεση φορολογικής, ασφαλιστικής ενημερότητας και ποινικού μητρώου. Σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφερόμενος δεν διαθέτει ένα από τα τρία δικαιολογητικά, δεν μπορεί να συμμετέχει. Γι’ αυτό και παρατηρείται τελευταίως μικρή συμμετοχή», εξήγησε η διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών, Βάσω Παπαδανιήλ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου