ΤΟΠΙΚΑ

Καθυστερεί η επιδότηση σε εν δυνάμει νέους αγρότες

καθυστερεί-η-επιδότηση-σε-εν-δυνάμει-ν-322505

Επιδότηση περιμένουν και επιδότηση δεν βλέπουν. Νέες καθυστερήσεις στις πληρωμές των εν δυνάμει νέων αγροτών στη Μαγνησία προκαλούν τις έντονες αντιδράσεις των δικαιούχων, οι οποίοι είχαν ποντάρει σε αυτά τα χρήματα ώστε να τα αξιοποιήσουν στις καλλιέργειές τους και παράλληλα να ξεκινήσουν διαδικασίες για την έγγραφή τους στον ΟΓΑ και τον ΕΛΓΑ.

Η αρχική δέσμευση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ήταν πως έως τα τέλη Αυγούστου επρόκειτο να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων, που κατέθεσαν όσοι ενδιαφερόμενοι έμειναν εκτός της πληρωμής της πρώτης δόσης. Αυτό ωστόσο δεν έγινε μέχρι χθες.

Αρκετοί μάλιστα από τους θιγόμενους αγρότες που επιχείρησαν να ενημερωθούν αν η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί, συνάντησαν «τοίχο». Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες φέρεται να τους διαβεβαίωσαν πως από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η αξιολόγηση έχει τελειώσει και οι καταστάσεις έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης για τις τελικές υπογραφές.

Σημειώνεται, ότι όσον αφορά στους ενιστάμενους, σύμφωνα με τα όσα τόνισαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δικαιούχοι οι οποίοι έμειναν εκτός της πρώτης δόσης επειδή δεν είχαν κατατεθεί σωστά όλα τα δικαιολογητικά, αν επιτύχουν βαθμολογία, πάνω από το µέσο όρο της εκάστοτε περιφέρειας, η πληρωμή γίνεται µε υπερ-δέσμευση και δεν «βγαίνει» από τον κατάλογο των επιλέξιμων κανείς παραγωγός.

Μαζί µε εκείνους που έχουν καταθέσει ένσταση και τελικά δικαιωθούν, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, θεωρείται µε τα σημερινά δεδομένα πιθανόν, να πληρωθεί την Α΄ δόση ακόμα µια κατηγορία νέων, οι εν δυνάμει αγρότες.

ΒΑΣ. ΚΥΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου