ΤΟΠΙΚΑ

300 εισαγωγές σε ένα δίμηνο στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας του Αχιλλοπούλειου

300-εισαγωγές-σε-ένα-δίμηνο-στη-μονάδα-βρ-323276

Περισσότερα από 300 άτομα επισκέφτηκαν μέσα στους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας τη νεοσύστατη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας του Νοσοκομείου Βόλου.

Τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς δημιουργούν πλέον βάσιμες προσδοκίες ότι όταν η Μονάδα λειτουργήσει σε 24ωρη βάση, θα συμβάλλει σημαντικά στην αποσυμφόρηση των παθολογικών κλινικών του Αχιλλοπούλειου, οι οποίες δέχονται και τον μεγαλύτερο όγκο ασθενών.

Το Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας του Νοσοκομείου Βόλου ξεκίνησε τη λειτουργία του σε 12ωρη βάση, για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες ομάδες ασθενών και κυρίως χρόνια πάσχοντες. Στους δύο ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους με 10 κρεβάτια δίπλα από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, από τις 26 Ιουνίου μέχρι και τέλος Αυγούστου νοσηλεύτηκαν 184 άτομα τον Ιούνιο και 281 ασθενείς τον Αύγουστο. Η πληρότητα τον πρώτο μήνα κινήθηκε σε ποσοστό 83,33% ενώ τον Αύγουστο αυξήθηκε στο 93,33%.

Στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας λαμβάνουν θεραπεία και νοσηλεύονται για λίγες ώρες κυρίως πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς, νεφροπαθείς και ογκολογικοί ασθενείς, οι οποίοι χρειάζονται ειδικές θεραπείες, καθώς επίσης και οι ασθενείς του νευρολογικού που υποτροπιάζουν από φάρμακα. Αυτό το δίμηνο πραγματοποιήθηκαν έτσι μεταγγίσεις, βιοψίες, σιδηροθεραπείες, αιμοληψίες κ.α.

«Είμαστε ικανοποιημένοι, διότι η λειτουργία της Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας έχει αποσυμφορήσει σημαντικά τις κλινικές, αν σκεφτεί κανείς πως καθημερινά είχαμε 6 περίπου εισαγωγές κατά μ.ο. στις κλινικές από χρόνια πάσχοντες για να λάβουν τη θεραπεία τους. Σήμερα αυτοί οι άνθρωποι έρχονται σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον, λαμβάνουν τη θεραπεία τους και αποχωρούν μετά από ορισμένες ώρες για το σπίτι τους» σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Μανθ. Δραμητινός, με αφορμή τον απολογισμό λειτουργίας του πρώτου διμήνου.

Σημειώνεται πως το Τμήμα διαθέτει δικό του νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ υπεύθυνος επιστημονικά είναι ένας γιατρός με μεγάλη εμπειρία στην επείγουσα ιατρική.

Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με το διοικητή του Αχιλλοπούλειου, είναι η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας της Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας σε 24ωρη πλέον βάση, κάτι που εκτιμάται πως θα γίνει από τον Οκτώβριο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου