ΤΟΠΙΚΑ

Δεν υπόκεινται σε διατίμηση οι κάρτες τηλεφωνίας

δεν-υπόκεινται-σε-διατίμηση-οι-κάρτες-324055

Νόμιμη είναι από εδώ και στο εξής η έξτρα προμήθεια μέσω παροχής υπηρεσιών στην πώληση καρτών κινητής τηλεφωνίας από την μικρή λιανική.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών Μαγνησίας Βασίλης Τόπας ενημέρωσε ότι η ανανέωση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας πλέον δεν υπόκειται σε διατίμηση.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί διάχυτη ικανοποίηση στον κλάδο, καθώς μέχρι σήμερα και επί σειρά ετών οι περιπτερούχοι είχαν εξαιρετικά χαμηλό κέρδος από τις πωλήσεις των εν λόγω προϊόντων, καθώς ήταν μόνο 50 λεπτά, με αποτέλεσμα το προϊόν να μην εξασφαλίζει βιωσιμότητα στον κλάδο.

Ο κ. Τόπας λέει ότι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε και επισήμως την απόφασή της αυτή.

«Οι Ενώσεις Περιπτερούχων επιλέγουμε πανελλαδικά να έχουμε επιπλέον κέρδος ένα ευρώ, όμως ο κάθε λιανοπωλητής είναι ελεύθερος για ποια τιμή αντιτίμου θα καθιερώσει» τονίζει ο ίδιος, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη.

Οι επαγγελματίες του κλάδου εργάζονται με πολύ μικρά ποσοστά κέρδους και έχουν δει τους τζίρους των καταστημάτων τους να συρρικνώνονται δραματικά στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Με τις αυξήσεις φόρου στον καπνό, τα κέρδη του έχουν μειωθεί σημαντικά, ενώ και με την αγορά προϊόντων με κάρτες προβλέπεται τα οικονομικά τους να επιδεινωθούν περαιτέρω, καθώς παρά τα μικρά ποσοστά κέρδους που έχουν οι Τράπεζες θα έχουν προμήθεια από αυτά.

Αναλυτικά στην απόφαση που γνωστοποίησε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Πολίτη αναφέρει ότι «η ανανέωση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας με οποιαδήποτε μορφή δεν υπόκεινται σε διατίμηση και ως εκ τούτου το τίμημα για την παροχή των εν λόγω υπηρεσιών διαμορφώνεται ελεύθερα στο πλαίσιο της λειτουργίας της αγοράς σύμφωνα με τις κείμενες εμπορικές και φορολογικές διατάξεις.

Ολοι οι περιπτεριούχοι που επιθυμούν να πωλούν κάρτες κινητής τηλεφωνίας με παροχή υπηρεσιών θα πρέπει να πράξουν τα εξής:1) Ρύθμιση της ταμειακής μηχανής του με κουμπί παροχής υπηρεσιών Φ.Π.Α. 24% 2) Σε κάθε περίπτωση η πώληση καρτών κινητής τηλεφωνίας είναι στο 0% Φ.Π.Α. και μόνο η παροχή υπηρεσίας είναι στο 24% Φ.Π.Α. 3) Ανάρτηση σε εμφανές σημείο του καταστήματός τους ότι πωλούν κάρτες κινητής τηλεφωνίας με συγκεκριμένη προμήθεια την οποία έχουν ορίσει οι ίδιο ελεύθερα».

Ανακοίνωση για την «Ευρώπη»

Στο μεταξύ, η Ενωση Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών Μαγνησίας ενημερώνει ακόμη με δελτίο Τύπου «τους επαγγελματίες του κλάδου, περίπτερα και μαγαζιά με αθηναϊκό Τύπο, οι οποίοι έχουν δώσει εγγυήσεις στο πρακτορείο Ευρώπη, με το προηγούμενο υποκατάστημα τοπικό πρακτορείο επί κυρίου Τσούκη Δημήτριο, που ήταν ο υποπράκτορας, να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο Βασίλη Τόπα στα τηλέφωνα 6989528590 , 6977228505».

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου