ΤΟΠΙΚΑ

Θέλουν ενεργό δράση των εμπόρων στη νέα Διοίκηση του Επιμελητηρίου

θέλουν-ενεργό-δράση-των-εμπόρων-στη-νέ-324138

Ενεργό δράση των εμπόρων στις εκλογές του Επιμελητηρίου Μαγνησίας θέλει η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, η οποία θα ασχοληθεί με το θέμα στο επόμενο διοικητικό της συμβούλιο, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας είχε πάντοτε άριστη σχέση με όλες τις διοικήσεις που πέρασαν από το Επιμελητήριο Μαγνησίας, επισήμανε χθες ερωτηθείς σχετικώς ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Αποστόλης Οντόπουλος.

Για τον εμπορικό κόσμο, εξήγησε ο ίδιος, το Επιμελητήριο είναι μοχλός ανάπτυξης που ενισχύει τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην κάθε περιοχή. «Πάντοτε πολλοί επαγγελματίες του κλάδου μας ρίχνονται στον εκλογικό στίβο», συνέχισε περαιτέρω, τονίζοντας ότι το Επιμελητήριο συμβάλλει στη γενικότερη οικονομία, και γι’ αυτό η δραστήρια συμμετοχή είναι μεγάλης σημασίας.

Στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, ο κ. Οντόπουλος πρόκειται να απευθύνει κάλεσμα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δραστηριοποίηση των εμπόρων στις εκλογές του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2017.

«Ανεξάρτητα με τα ψηφοδέλτια μέσω των οποίων θα αποφασίσει ο καθένας να κινητοποιηθεί, εμείς θέλουμε ενεργό δράση των εμπόρων», επισήμανε.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας έχει έδρες και για το εμπορικό κομμάτι, οι οποίες μάλιστα αριθμούν δέκα. «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε συναδέλφους στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου. Καλούμε όλα τα μέλη να πάρουν μέρος στις αρχαιρεσίες», είπε.

Ο εμπορικός κόσμος, εν μέσω οικονομικής κρίσης ενδιαφέρεται έντονα να ενισχυθεί η τοπική αγορά. «Σχεδιάζουμε -και στο κοντινό μέλλον πρόκειται να ξεκινήσουμε- και καμπάνια για τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων. Ήδη, έχουμε κάνει πολλές επαφές», είπε ο κ. Οντόπουλος.

Η εμπορική αγορά του Βόλου εκτιμάται ότι δεν τυγχάνει της ίδιας στήριξης από το τοπικό καταναλωτικό κοινό όπως συμβαίνει σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα. «Εκεί υπάρχει σημαντική ενίσχυση των επιχειρήσεων, μεγάλη συσπείρωση», εξήγησε ο ίδιος.

Επίσης, ο εμπορικός κόσμος ενδιαφέρεται και για την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση του τουρισμού. «Εν μέσω κρίσης, για την αγορά είναι ζητούμενο η προτίμησή της από το ντόπιο καταναλωτικό κοινό, αλλά και από τον τουρισμό. Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε την Τετάρτη» πρόσθεσε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο των εμπόρων θα ασχοληθεί ακόμη με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις αλλά και με άλλα θέματα που πρόκειται να απασχολήσουν τον κλάδο το επόμενο διάστημα.

Μεταξύ άλλων, θα συζητήσει και για την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών προς τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ, Αθανάσιο Ηλιόπουλο, με την οποία απευθύνεται έκκληση για εκλογίκευση των προστίμων για την αδήλωτη εργασία.

Αν και το θέμα δεν αφορά σε τόσο μεγάλο βαθμό σε τοπικό επίπεδο, καθώς όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, το εν λόγω φαινόμενο στον Βόλο έχει πολύ μικρές διαστάσεις, αφού λόγω της κρίσης οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν οικογενειακό χαρακτήρα, ωστόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου θα τοποθετηθεί, όπως και για όλα τα θέματα που απασχολούν τους κατά τόπους συλλόγους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου