ΤΟΠΙΚΑ

2.000 αιτήσεις για τις Τ.ΟΜ.Υ. της 5ης ΥΠΕ

2-000-αιτήσεις-για-τις-τ-ομ-υ-της-5ης-υπε-325415

Αυξημένο ενδιαφέρον για την στελέχωση των Τοπικών Ομάδων Υγείας σε όλη τη Θεσσαλία. Η προθεσμία της προκήρυξης πρόσληψης λήγει την ερχόμενη Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου. Μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή, στην 5η ΥΠΕ είχαν υποβληθεί συνολικά περισσότερες από 2.000 αιτήσεις.

Στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, θα αναπτυχθούν, σε αυτή την πιλοτική φάση, συνολικά 21 Τ.ΟΜ.Υ., μεταξύ των οποίων και στον Βόλο. Θα απασχοληθούν επιστήμονες από όλο το φάσμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και πιο συγκεκριμένα γενικοί ιατροί, παθολόγοι, παιδίατροι, νοσηλευτές, επισκέπτριες υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί όπως και διοικητικό προσωπικό.

Στόχος είναι η συγκρότηση και στελέχωση των μονάδων για την αναβαθμισμένη, συνεχή και ολιστική φροντίδα των πολιτών, με πυρήνα τον οικογενειακό ιατρό και τη διεπαγγελματική ομάδα Υγείας, με έμφαση στην πρόληψη, την κοινοτική φροντίδα και τη σχολική υγιεινή.

Με βάση την προκήρυξη, στη Μαγνησία για τη στελέχωση Τ.ΟΜ.Υ. προβλέπεται η κάλυψη 44 θέσεων στον Βόλο. Τα άτομα που θα προσληφθούν θα είναι με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης διετούς διάρκειας.

Στόχος, όπως έχει τονιστεί εξαρχής στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.), οι Τοπικές Ομάδες Υγείας που θα λειτουργήσουν να δώσουν έμφαση στην πρόληψη, την αγωγή και την προαγωγή της υγείας του πληθυσμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς , Ελλάδας «η ανάπτυξη των Τ.ΟΜ.Υ. στις περιοχές της Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, θα αναβαθμίσει τις ήδη υπάρχουσες υγειονομικές μονάδες (Π.Ε.Δ.Υ./Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία) και θα στηρίξει, ουσιαστικά, την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών φροντίδας της υγείας των πολιτών. Οι επαγγελματίες υγείας που θα εργαστούν στις Τ.ΟΜ.Υ. θα έχουν, εκτός των άλλων, την ευκαιρία να αναπτύξουν προγράμματα φροντίδας της υγείας στην ευρύτερη κοινότητα και πληθυσμό της περιοχής τους, μέσα από συνεργασίες με άλλους υγειονομικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση και τη σχολική κοινότητα».

Τέλος να σημειωθεί πως αναλυτικά για τον Βόλο, οι θέσεις που έχουν προκηρυχθεί έχουν ως εξής: 16 κατηγορίας ΠΕ κλάδου ιατρών ειδικότητας γενικής ιατρικής, και σε έλλειψη ΠΕ ιατρών ειδικής παθολογίας, 8 θέσεις ΠΕ νοσηλευτικής και σε έλλειψη ΤΕ νοσηλευτικής, και σε έλλειψη ΔΕ βοηθών νοσηλευτών, 4 θέσεις ΠΕ κοινωνικών λειτουργών και σε έλλειψη ΤΕ κοινωνικών λειτουργών, 8 θέσεις ΠΕ διοικητικού οικονομικού και σε έλλειψη ΤΕ διοίκησης μονάδων υγείας και πρόνοιας, και σε έλλειψη ΔΕ διοικητικών γραμματέων, και 8 θέσεις ΤΕ επισκεπτών – επισκεπτριών υγείας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου