ΤΟΠΙΚΑ

Εγγραφές… δύο ωρών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου

εγγραφές-δύο-ωρών-στο-κοινωνικό-φρον-325449

Μέσα στις πρώτες δύο ώρες με την έναρξη των εγγραφών χθες το πρωί, συμπληρώθηκε το σύνολο των θέσεων των μαθητών που μπορεί να απορροφήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου. Ένας θεσμός που βρίσκεται στον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του, με στόχο να βοηθήσει υποστηρικτικά στα μαθήματα μαθητές αδύναμων οικονομικά οικογενειών, δείχνει ότι έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις γονέων και μαθητών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στους 107 ανέρχονται οι μαθητές που θα φοιτήσουν φέτος στο Κοινωνικό Φροντιστήριο. Ο αριθμός των θέσεων έκλεισε χθες μέσα στις δύο πρώτες ώρες των εγγραφών, ενώ χαρακτηριστικό της προσέλευσης είναι ότι έχει συμπληρωθεί και η λίστα αναμονής μαθητών. Η λίστα θα εξυπηρετηθεί αν στελεχώσουν το φροντιστήριο επιπλέον εθελοντές εκπαιδευτικοί που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον. Προς το παρόν, στην Α’ τάξη μαθήματα θα παρακολουθήσουν 20 παιδιά, στη Β’ 45, ενώ στη Γ’ τάξη του λυκείου 42. Τα μαθήματα για τη Γ’ λυκείου έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ μετά την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς θα ξεκινήσουν και τα μαθήματα για τις δύο πρώτες τάξεις του λυκείου.

Το φροντιστήριο λειτουργεί χάρη στον εθελοντισμό 45 καθηγητών όλων των ειδικοτήτων, που προσφέρουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε μαθητές Λυκείου, προετοιμάζοντάς τους για τις πανελλαδικές. Αυτή τη στιγμή το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει ανάγκη από εθελοντές εκπαιδευτικούς Φυσικής και Χημείας προκειμένου να διδάξουν.

Σήμερα θα είναι η τελευταία ημέρα εγγραφών, αφορούν όμως σε μεμονωμένα μαθήματα, όπως για παράδειγμα ένα δίωρο μάθημα Βιολογίας.

«Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα στην τοπική κοινωνία, ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο υπάρχει για να βοηθά τα παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών. Δεν επιχειρούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξουμε τους μαθητές μας να έχουν ίσες ευκαιρίες στις πανελλαδικές. Όλη αυτή η αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε, το μεράκι και η προσπάθεια έχει φέρει αποτελέσματα. Και οι μαζικές εγγραφές από την έναρξη της διαδικασίας σήμερα (σ.σ. χθες), δείχνουν ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει γίνει πλέον ένας αξιόλογος και αξιόπιστος θεσμός», ανέφερε ο εθελοντής εκπαιδευτικός του κοινωνικού φροντιστηρίου Γιώργος Μέρκατας.

Σημειώνεται ότι τα μαθήματα γίνονται στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Φροντιστηρίου (Τριανταφυλλίδη 74, τηλ. 2421307982), μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

«Οσοι μπορούν να βοηθήσουν προσφέροντας εθελοντική εργασία στον τομέα της γραμματειακής υποστήριξης, της καθαριότητας, μπορούν να μας ενισχύουν. Επίσης έχουμε ανάγκη σε σχολικά βιβλία, σχολικά βοηθήματα», πρόσθεσε ο κ. Μέρκατας.

Χρονιά δράσεων

Η φετινή χρονιά θα συνοδευτεί με μια σειρά δράσεων για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου, αρχής γενομένης από το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, οπότε και στις 8 το βράδυ θα γίνει ο αγιασμός για τη νέα χρονιά, και ταυτόχρονα θα τιμηθούν οι μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που πέρασαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Φέτος όμως πρόκειται να λειτουργήσει σε πιλοτική βάση και συμβουλευτικός σταθμός μαθητών, μέσω του οποίου θα γίνονται τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, ενώ θα παρέχεται στήριξη στους μαθητές σε προβλήματα που έχουν σχέση με εκπαιδευτικής φύσης θέματα. Στο ίδιο πλαίσιο θα γίνουν και τρεις μεγάλες θεματικές εκδηλώσεις με ειδικούς επιστήμονες ομιλητές, που θα αφορούν στην ασφάλεια του διαδικτύου, στη σεξουαλική αγωγή και στον εθισμό. «Στόχος μας δεν είναι μόνο η παράδοση μαθημάτων, αλλά και η στήριξη των μαθητών μας», ανέφερε ο κ. Μέρκατας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου