ΤΟΠΙΚΑ

Καμπανάκι από τους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ

καμπανάκι-από-τους-υπαλλήλους-του-οαε-329422

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ

Μέτρα για το επικείμενο κύμα αιτήσεων για το εποχικό επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ ζητούν οι υπάλληλοι του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα λόγω της μαζικής εγγραφής ξενοδοχοϋπαλλήλων αλλά και άλλων εποχικών εργαζομένων στον κλάδο της εστίασης.

Όπως είναι γνωστό, το μηχανογραφικό σύστημα του ΟΑΕΔ με το οποίο είναι συνδεδεμένες όλες οι υπηρεσίες του Οργανισμού πανελλαδικά, χωλαίνει σημαντικά. Πολλές φορές στο ΚΠΑ Βόλου όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα το σύστημα «έχει κρεμάσει», με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται άδικα τόσο οι άνεργοι όσοι και οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων, σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους ζητάει να γίνει εκ των προτέρων έλεγχος για την «πιστοποίηση όλων των συστημάτων, ώστε να ανταποκρίνονται στην αναμενόμενη αύξηση φόρτου.

Σύμφωνα με τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, ο υπάρχων εξοπλισμός είναι ταλαιπωρημένος και παρωχημένος, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται τακτικά βλάβες.

Για να συμβούν έγκαιρα όλα τα παραπάνω και να ανανεωθεί ο μηχανογραφικός εξοπλισμός στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής, η Ομοσπονδία προτείνει να αξιοποιηθεί το ποσό που εξοικονομήθηκε από εργαζόμενο του ΟΑΕΔ στην Πάτρα, ο οποίος πέτυχε μείωση του κόστους κατά τουλάχιστον 300 χιλιάδες ευρώ.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει επίσης ότι επειδή είναι γνωστές οι υπηρεσίες που θα υποδεχθούν μαζικά τους ξενοδοχοϋπαλλήλους που θα θέλουν να λάβουν το επίδομα ανεργίας, θα πρέπει όσοι εργαζόμενοι δουλεύουν στα ΚΠΑ αιχμής να απαλλαγούν από την υποχρέωση διεξαγωγής ελέγχων.

Εκτιμά εξάλλου πως θα πρέπει να υπάρξει ένας καλύτερος προγραμματισμός, σχετικά με τα υπόλοιπα προγράμματα που υλοποιεί ο Οργανισμός, ώστε να μην «τρέχουν» όλα ταυτόχρονα σε μια περίοδο αιχμής.

Τέλος, οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ διατυπώνουν την άποψη πως κανένα πρόγραμμα αναδιοργάνωσης «δεν πρόκειται να επιτευχθεί, κανένα όραμα για τον οργανισμό δεν μπορεί να πάρει σάρκα και οστά, όταν τα βασικά υποστηρικτικά εργαλεία «αδειάζουν» καθημερινά τους υπαλλήλους, και πως «ο ΟΑΕΔ πρέπει να προσανατολιστεί στην απαγκίστρωσή του από τους ιδιώτες και στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου