ΤΟΠΙΚΑ

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Επέκταση δικτύου φυσικού αερίου και αύξηση 60% στις νέες συνδέσεις

εδα-θεσσ-επέκταση-δικτύου-φυσικού-αερ-330817

Με καθαρό πλέον το τοπίο, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία του νομικού και λειτουργικού διαχωρισμού της διανομής από την εμπορία φυσικού αερίου, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, διαχειριστής του δικτύου Διανομής για το Νομό Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, βαδίζει ήδη σε έντονα αναπτυξιακή τροχιά, αναπτύσσοντας το στρατηγικό της σχεδιασμό, σε πλήρη συμμόρφωση με το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο.

Αυτό τονίζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λεωνίδας Μπακούρας, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, και παρουσιάζει τα σχετικά στοιχεία:

Αύξηση κατά 60% των νέων συνδέσεων το πρώτο εξάμηνο του 2017 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί αφού μέχρι 31/12/2017 θα συνεχίσει να ισχύει η προσφορά για «έκπτωση 100% στα τέλη σύνδεσης» για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και για όλες τις χρήσεις.

Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της ΕΔΑ ΘΕΣΣ περιλαμβάνει την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε νέες περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας εν όψει και της νέας περιόδου θέρμανσης, με τον κ. Μπακούρα να σημειώνει ότι οι εργασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στο Φίλυρο, στην Εξοχή, τον Χορτιάτη, τον Τρίλοφο το Πλαγιάρι και το Βελεστίνο, ενώ μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες και στη Νέα Μεσημβρία.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συντήρηση και την ασφάλεια του δικτύου, τονίζει ο κ. Μπακούρας, πραγματοποιώντας διαρκώς ενέργειες για την αναβάθμιση των υποδομών της, με σταθερή προσήλωση στην εξυπηρέτηση των αναγκών των καταναλωτών.

Εν όψει της νέας περιόδου θέρμανσης, ο κ. Μπακούρας δεν παραλείπει να υπενθυμίσει στους καταναλωτές να προχωρήσουν στην τακτική συντήρηση των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου από αδειοδοτημένους τεχνικούς.

Πρέπει να σημειωθεί ότι από την αρχή του 2017 ο κλάδος και η αγορά του φυσικού αερίου «γύρισαν σελίδα» και η ΕΔΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας κλήθηκε να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της νέας εποχής, πράγμα που έκανε με επιτυχία ολοκληρώνοντας τη διαδικασία νομικού και λειτουργικού διαχωρισμού της διανομής από την εμπορία αερίου, και αναλαμβάνοντας, από το νόμο, διαχειριστής του δικτύου διανομής για τις περιοχές της γεωγραφικής περιφέρειας του Νομού Θεσσαλονίκης και της διοικητικής Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου