ΤΟΠΙΚΑ

Ωρες χωρίς νερό η Νέα Δημητριάδα

ωρες-χωρίς-νερό-η-νέα-δημητριάδα-331459

Το νερό νεράκι είπαν χθες στη συνοικία της Ν. Δημητριάδας. Εκατοντάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις της περιοχής έμειναν χωρίς σταγόνα νερού από νωρίς το πρωί έως και το απόγευμα, λόγω μεγάλης διπλής βλάβης στο δίκτυο της ύδρευσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Άρη Σαββάκη, στην περιοχή εργαζόταν συνεργείο άλλης επιχείρησης. Κατά τη διάρκεια εκσκαπτικών εργασιών, χτύπησαν τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης της ΔΕΥΑΜΒ σε δύο σημεία, με αποτέλεσμα να σπάσει και να υπάρχει μεγάλη διαρροή.

Αμεσα ειδοποιήθηκαν συνεργεία της επιχείρησης, που προχώρησαν σε διακοπή της παροχής νερού μέχρι να επισκευαστεί η ζημιά, με αποτέλεσμα εκατοντάδες νοικοκυριά να μείνουν χωρίς σταγόνα νερού.

Οι ζημιές προκλήθηκαν η μία πίσω από την άλλη. Συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ εργάζονταν αδιάκοπτα προκειμένου να επιδιορθώσουν τη βλάβη και να αποκαταστήσουν την ύδρευση.

«Δεν μας φθάνουν οι βλάβες που σημειώνονται λόγω της παλαιότητας των σωληνώσεων στο δίκτυο ύδρευσης, υπάρχουν και οι ζημιές», σχολίασε ο κ. Σαββάκης, που βρέθηκε επί τόπου στη Ν. Δημητριάδα για να δει τις ζημιές.

Από Μάρτιο το μεγάλο έργο της ύδρευσης

Σύμφωνα με τον κ. Σαββάκη, το μεγάλο έργο της ύδρευσης προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη άνοιξη. Κι αυτό γιατί μπορεί να αναδείχθηκε ανάδοχος, υπάρχει όμως μεγάλη γραφειοκρατία: δύο φορές έγκριση από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, να περάσει από την Αποκεντρωμένη και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου σημειώνονται και οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις.

«Αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρχουν ενστάσεις, η εργολαβία θα ξεκινήσει στην καλύτερη περίπτωση τον ερχόμενο Μάρτιο», ανέφερε ο κ. Σαββάκης.

Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο κέντρο του Βόλου (που οριοθετείται από τους χείμαρρους Άναυρο και Κραυσίδωνα, την ακτογραμμή και την οδό Αναλήψεως) και στη Νέα Ιωνία (στην περιοχή η οποία περιμετρικά οριοθετείται από τις οδούς Ιερολοχιτών, Μάρκου Μπότσαρη, Μαιάνδρου, Βενιζέλου, Εθνικών Αγώνων, Ικάρων, Μανδηλαρά Νικηφόρου και Παρασκευοπούλου).

Μέσω του έργου, θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των αφανών διαρροών του παλιού δικτύου, θα δημιουργηθούν συνθήκες ασφαλούς υδροδότησης της πόλης με νερό καλής ποιότητας, και θα περιοριστεί σημαντικά η λειτουργία των γεωτρήσεων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου