ΤΟΠΙΚΑ

Απάντηση στον Χρ. Μπουκώρο για τις εγγραφές μαθητών στα ΕΠΑΛ

απάντηση-στον-χρ-μπουκώρο-για-τις-εγγρ-331967

Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρος σχετικά με τα προβλήματα που είχαν προκύψει λόγω της νέας διαδικασίας εγγραφής που εφάρμοσε το Υπουργείο μέσω taxisnet.

Στην απάντησή του το Υπουργείο αναφέρει ότι οι μαθητές/τριες που εμποδίστηκαν να εγγραφούν για λόγους ανωτέρας βίας, δύνανται να εγγραφούν από την 1η έως την 11η Σεπτεμβρίου 2017, στα υπάρχοντα τμήματα. Οι παραπεμπόμενοι/ες μαθητές/τριες στην ειδική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, δύνανται να εγγραφούν από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 11η. Κατ’ εξαίρεση, οι απόφοιτοι των ΣΔΕ του τρέχοντος σχολικού έτους, λόγω επιμήκυνσης του διδακτικού έτους, δύνανται να εγγραφούν στα ΕΠΑΛ από την 1η έως την 11η Σεπτεμβρίου. Κατ’ εξαίρεση, οι απόφοιτοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του σχολικού έτους 2016-2017, οι οποίοι επιθυμούν να εγγραφούν στη Β΄ τάξη ΕΠΑΛ για την απόκτηση πτυχίου ειδικότητας, δύνανται να εγγραφούν και από την 1η έως την 11η Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά στον ελάχιστο αριθμό μαθητών που απαιτείται για την λειτουργία τμήματος Γενικής Παιδείας, Τομέα και Ειδικότητας ΕΠΑΛ, αυτός καθορίζεται με την Υπουργική Απόφαση Φ12/127076/Δ4/01-08-2016, με την οποία θεσπίζονται κατώτερα όρια ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής και τη δυσκολία προσβασιμότητας των σχολικών μονάδων. Με τον τρόπο αυτό δύναται να λειτουργήσουν Τομείς και Ειδικότητες με 8 ή 6 άτομα μαθητές σε σχολεία της περιφέρειας. Επίσης, προβλέπεται η δυνατότητα λειτουργίας σε απομακρυσμένες περιοχές, με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, και τμημάτων με μικρότερο αριθμό μαθητών από τα κατώτερα αυτά όρια. Το Υπουργείο όμως, δεν απαντάει συγκεκριμένα για τα τμήματα των ΕΠΑΛ του Βόλου που δεν συγκεντρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό, με τους ενδιαφερόμενους μαθητές και τους γονείς τους να παραμένουν σε κλίμα αβεβαιότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου