ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα η δίκη του 50χρονου για την επίθεση κατά εφοριακών στην Αγριά

σήμερα-η-δίκη-του-50χρονου-για-την-επίθε-332884

Φως σε όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης με τον επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται να απείλησε με σπαθί και να πυροβόλησε στον αέρα κατά ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κατά τη διάρκεια ελέγχου για μη έκδοση αποδείξεων σε επιχείρηση της Αγριάς, αναμένεται να πέσει σήμερα στο Δικαστήριο Βόλου, όπου θα εκδικαστεί στις 11 το πρωί η υπόθεση εξ αναβολής.

Το συμβάν σημειώθηκε στις 17 Αυγούστου, η δίκη ωστόσο προσδιορίστηκε για σήμερα ύστερα από αίτημα διενέργειας βαλλιστικής εξέτασης στα όπλα που κατασχέθηκαν από την αστυνομία, μετά από έλεγχο που έγινε στην επιχείρηση και στο σπίτι του επαγγελματία, και να προσκομιστεί το πόρισμα από την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Ο 50χρονος επαγγελματίας αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για απειλή κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη οπλοφορία.

Από την πρώτη στιγμή στην απολογία του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είχε πιει και ήταν θυμωμένος, διότι έχει στοχοποιηθεί η επιχείρησή του καθώς από τις 26 Μαρτίου έχει υποβληθεί σε 20 ελέγχους, ενώ ακόμη και την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου κλιμάκιο ελέγχου της εφορίας Βόλου διενήργησε έλεγχο στο κατάστημά του. Σε ό,τι αφορά την κατηγορία ότι πυροβόλησε κατά των εφοριακών που πήγαν για έλεγχο στο κατάστημά του, ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι ουδέποτε τους απείλησε, παρά μόνο πήρε το σπαθί που ήταν πάνω στο ψυγείο και το χτύπησε στην ταμπέλα που υπάρχει έξω από το κατάστημα.

Από την πλευρά τους, στις καταθέσεις τους στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, οι τρεις από τους τέσσερεις ελεγκτές της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων που κατέθεσαν, είπαν πως όταν εμφανίστηκε ο κατηγορούμενος ήταν σε έξαλλη κατάσταση, και πως άρχισε να φωνάζει «θα πάρω τη χατζάρα και θα σας δείξω εγώ» και πρόσθεσαν πως «αν δεν είχαμε φύγει ίσως να μην ήμασταν εδώ σήμερα».

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια του ελέγχου που ακολούθησε του επεισοδίου, εκτός των άλλων βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσό 350.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του επαγγελματία, τα χρήματα αυτά είναι νόμιμα και φορολογημένα, κάτι που θα αποδειχθεί και από τα οικονομικά στοιχεία και τις φορολογικές δηλώσεις που θα προσκομιστούν από τον λογιστή του επιχειρηματία στο σημερινό δικαστήριο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου