ΤΟΠΙΚΑ

Στους 900 οι μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΥΑΜΒ

στους-900-οι-μεγαλοοφειλέτες-της-δευαμβ-335148

Στους 900 ανέρχονται οι μεγαλοοφειλέτες καταναλωτές της ΔΕΥΑΜΒ, που χρωστούν στα ταμεία χρηματικό ποσό πάνω από 1.000 ευρώ από απλήρωτους λογαριασμούς ύδρευσης. Οι μεγαλοοφειλέτες που το προηγούμενο διάστημα είχαν ενημερωθεί μέσω προσωπικών επιστολών για το ύψος των χρεών τους και καλούνταν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, πλέον έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν και του νέου νόμου που δίνει δυνατότητα ρύθμισης σε έως και 100 δόσεις.

Στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ εγκρίθηκε η εφαρμογή του νέου νόμου και για την περίπτωση της επιχείρησης, όπως άλλωστε και για τον Δήμο Βόλου. Οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται και να κάνουν αιτήσεις για ρύθμιση των οφειλών τους έως και τις 30 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Άρη Σαββάκη, προς το παρόν μόλις 3 ή 4 καταναλωτές έχουν περάσει από τα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ για να ενημερωθούν για τη δυνατότητα νέας ρύθμισης. Και πάλι όμως δεν έχουν προχωρήσει σε ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Σαββάκη, στη ΔΕΥΑΜΒ, ίσχυε πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών και πριν τον νέο νόμο.

Σύμφωνα με την απόφαση που είναι σε ισχύ, για οφειλές από 41 έως και 200 ευρώ προβλέπονται μέχρι και τρεις μηνιαίες δόσεις. Οφειλές από 201 έως και 500 ευρώ μπορούν να ρυθμίζονται σε έως και έξι μηνιαίες δόσεις. Οφειλές από 501 έως και 1.000 ευρώ εξοφλούνται σε έως και εννέα μηνιαίες δόσεις. Δώδεκα δόσεις προβλέπονται για οφειλές από 1.001 έως και 3.000 ευρώ, ενώ από 3.001 ευρώ και πάνω προβλέπονται 18 δόσεις.

Για όσους έχουν οφειλές αλλά δεν τις έχουν ρυθμίσει, ισχύει πρόγραμμα διακοπών της υδροδότησης, που έχει τεθεί σε εφαρμογή τους τελευταίους μήνες.

Όπως ανέφερε ο κ. Σαββάκης, έως τις 31 Ιουλίου είχαν γίνει συνολικά 870 διακοπές υδροδότησης ανά τομέα στον Βόλο, για όσους οφείλουν από δύο λογαριασμούς και πάνω, και ποσό άνω των 80 ευρώ. Μάλιστα, όπως σχολίασε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, το σύστημα έχει αρχίσει να αποδίδει, καθώς μετά τις διακοπές οι 550 φρόντισαν είτε να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις είτε να πληρώσουν εφάπαξ τις οφειλές τους και να ξανασυνδεθούν με το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου