ΤΟΠΙΚΑ

Επιδότηση ίντερνετ για 2.470 φοιτητές του Π.Θ.

επιδότηση-ίντερνετ-για-2-470-φοιτητές-του-335258

Στους 2.470 ανέρχεται ο αριθμός των πρωτοετών προπτυχιακών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που δικαιούνται επιδότηση ίντερνετ. Πρόκειται για μία δράση που αφορά στην απόκτηση ή διατήρηση σταθερής ή κινητής (mobile) ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο, η οποία είναι στο όνομα του δικαιούχου φοιτητή, καλύπτει έως και το 80% του μηνιαίου παγίου και χορηγείται έως και 12 μήνες.

Τα στοιχεία των δικαιούχων φοιτητών θα αντληθούν από την «Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας» του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠΕΘ).

Ο κάθε δικαιούχος φοιτητής θα μπορεί μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της δράσης, και με χρήση των διαπιστευτηρίων (username/password) που του έχουν χορηγηθεί από το οικείο εκπαιδευτικό ίδρυμα, να ελέγξει αν είναι επιλέξιμος και δικαιούχος της δράσης. Εφόσον είναι δικαιούχος θα μπορεί να εκτυπώνει τον μοναδικό κωδικό του κουπονιού που του αντιστοιχεί ή να επιλεγεί να τον λάβει στο e-mail ή το κινητό του. Στη συνέχεια, θα έχει τη δυνατότητα να αναζητά τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και να εντοπίζει τις προσφορές που τον ενδιαφέρουν.

Στο κατάστημα ο δικαιούχος προσέρχεται με το προσωπικό του κουπόνι και με την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριο. Ο υπάλληλος ελέγχει τα στοιχεία του δικαιούχου, καθώς και αν το κουπόνι έχει ήδη εξαργυρωθεί.

Ο δικαιούχος επιλεγεί την προσφορά ευρυζωνικών υπηρεσιών της προτίμησης του και το κατάστημα καταχωρεί την παραγγελία του μαζί με όλα τα απαραίτητα στοιχεία στο Πληροφοριακό Σύστημα της δράσης.

Αιτήσεις για στέγαση

Εκτός από το δωρεάν ίντερνετ, πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι και δικαιούχοι δωρεάν στέγης. Στη φοιτητική εστία στον Βόλο λειτουργούν μόλις 40 δωμάτια, τα οποία θα δοθούν σε ισάριθμους φοιτητές με βάση οικονομικά κριτήρια. Οι αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Φέτος, δεν θα ισχύσει το πρόγραμμα ενοικίασης δωματίων σε ξενοδοχεία από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς οι ξενοδοχειακές μονάδες που κατέθεσαν προσφορές ήταν εκτός κέντρου, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να προτιμούν να πληρώνουν ενοίκιο για σπίτι, παρά να διανύουν καθημερινά μεγάλες αποστάσεις για να πάνε στα μαθήματά τους.

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Ακαδημαϊκής Μέριμνας βρίσκεται σε αναμονή οδηγιών και για το φοιτητικό επίδομα στέγης των 1.000 ευρώ τον χρόνο. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί πότε και πού θα γίνουν οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων.

Τρέχουν αιτήσεις για τη σίτιση

Σε εξέλιξη βρίσκεται εξάλλου το πρόγραμμα σίτισης για τους φοιτητές. Ηλεκτρονικές αιτήσεις γίνονταν όλο τον Ιούλιο μέχρι και αρχές Αυγούστου και ξεκίνησαν ξανά από χθες έως την Παρασκευή. Αυτή η περίοδος αφορά τους παλιούς φοιτητές. Για τους πρωτοετείς το σύστημα θα ανοίξει ξανά, παράλληλα με τις εγγραφές στα τμήματα.

Προς το παρόν 2.200 φοιτητές σε όλες τις πόλεις του Π.Θ. έχουν κάνει αιτήσεις για δωρεάν σίτιση. Έως τα μέσα Σεπτεμβρίου τα πάσο θα έχουν ενεργοποιηθεί, ενώ προς το παρόν, από 1η Σεπτεμβρίου, η σίτιση θα γίνεται με τις παλιές κάρτες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου