ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Αλ. Μεϊκόπουλου με τη Διοίκηση του «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ»

συνάντηση-αλ-μεϊκόπουλου-με-τη-διοίκη-336749

Την περασμένη Παρασκευή, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος συναντήθηκε με το προεδρείο του Σωματείου Κινητικά Ανάπηρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» στην έδρα του. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Πέτρος Μπέλλος πρόεδρος, Κωνσταντίνος Κουσουντζής αντιπρόεδρος, Κερασία Ζορμπά γενική γραμματέας και μέλη του Σωματείου.

Από τη πλευρά του ο κ. Πέτρος Μπέλλος ενημέρωσε το βουλευτή για το έργο του σωματείου και τις δράσεις που αναπτύσσει προς όφελος των μελών του. Ανέπτυξε τις θέσεις του αναπηρικού κινήματος για τη προστασία των αναπηρικών επιδομάτων που δίδονται αποκλειστικά για τη κάλυψη των πρόσθετων αναγκών κάθε ατόμου, λόγω αναπηρίας, ζητώντας από το Υπουργείο Εργασίας να τηρηθούν οι πρόσφατες προφορικές δεσμεύσεις για τη προστασία των ατόμων με αναπηρία. Αναφέρθηκε επίσης σε ορισμένες δυσλειτουργίες των ΚΕΠΑ τονίζοντας την αντίθεση του Σωματείου στο νέο σύστημα αξιολόγησης και την επαναφορά της περίφημης έννοιας της λειτουργικότητας.

Ο βουλευτής διαβεβαίωσε το Σωματείο ότι θα σταθεί δίπλα τους, θα μεταφέρει τον προβληματισμό και τις προτάσεις τους στο Υπουργείο Εργασίας και ότι η προστασία των επιδομάτων είναι μέσα στις προθέσεις της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής. Τέλος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο επικείμενο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας με την εισαγωγή σειρά κοινωνικών ρυθμίσεων που απαντούν στα πάγια αιτήματα του αναπηρικού κινήματος. «Στόχος όλων αυτών των παρεμβάσεων είναι η αντίληψη της αναπηρίας ως κοινωνικού ζητήματος από αμιγώς ιατρικό που είναι σήμερα¨, είπε χαρακτηριστικά. Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου