ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζει η ιστορική Μονή Τιμίου Προδρόμου Συκής

πανηγυρίζει-η-ιστορική-μονή-τιμίου-πρ-336774

Την αποτομή της κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου τιμά η Εκκλησία αύριο Τρίτη 29 Αυγούστου.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Συκής, όπου σήμερα παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα κάνει κήρυγμα. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα μιλήσει.

Την αποτομή του Τιμίου Προδρόμου τιμούν, επίσης οι: Μονές Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς και Τιμίου Προδρόμου Βροχιάς και οι ναοί Τιμίου Προδρόμου Αφετών, Τιμίου Προδρόμου Ανακασιάς και Τιμίου Προδρόμου Βυζίτσης.

Στην Μονή Τιμίου Προδρόμου της Αγιάς σήμερα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, με αρτοκλασία και κήρυγμα και αύριο πανηγυρική θεία λειτουργία.

Στην Μονή Τιμίου Προδρόμου Βροχιάς σήμερα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Κωνσταντίνου Αυγέρη και αύριο πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Παναγιώτη Κολοφωτιά.

Στο ναό Τιμίου Προδρόμου Αφετών σήμερα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου και αύριο πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος θα μιλήσει.

Στο ναό Τιμίου Προδρόμου Ανακασιάς σήμερα στις 7.30μ.μ., θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή και αύριο πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος.

Στο ναό Τιμίου Προδρόμου Βυζίτσης σήμερα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα μιλήσει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου