ΤΟΠΙΚΑ

Ευθείες απειλές εναντίον εργολάβου για την κατεδάφιση των κτιρίων του Π.Θ.

ευθείες-απειλές-εναντίον-εργολάβου-γ-336922

Απειλών συνέχεια… από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου που αντιδρούν στην κατεδάφιση των κτιρίων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην περιοχή των Παλαιών, όπου έχει βρει στέγη η κατάληψη Τερμίτα. Μετά τα απειλητικά μηνύματα ακόμη και για τη σωματική ακεραιότητα του Πρύτανη που γράφτηκαν στους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου Παπαστράτου και στο δρόμο σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του, στο στόχαστρο βρίσκεται και εργολήπτης δημοσίων έργων από το Βόλο, τον οποίο κατονομάζουν ως τον ανάδοχο της εργολαβίας κατεδάφισης. Η συγκεκριμένη εργολαβία ανοίγει το δρόμο για την ανέγερση δύο νέων κτιριακών συγκροτημάτων για την Πολυτεχνική Σχολή του Π.Θ. προϋπολογισμού 55 εκατ. ευρώ.

Με μήνυμα που αναρτήθηκε στον αντιεξουασιαστικό ιστότοπο indymedia, «Αλλυλέγγυοι» κατονομάζουν τον εργολήπτη και τον προειδοποιούν να… αλλάξει γνώμη.

«Η δημόσια απόκρυψη της νικήτριας εταιρίας του διαγωνισμού που ανέλαβε το έργο κατεδάφισης της κατάληψης Τερμίτα απέτυχε. Η δικλείδα ασφαλείας του πρύτανη του ΠΘ Πετράκου διαρρήχθηκε. Το επτασφράγιστο μυστικό πανεπιστημιακών αρχών, εταιριών, μπάτσων, λαμογιών, κλπ διέρρευσε, καταφέραμε να βρούμε την τόση πολύτιμη πληροφορία τους, το όνομα ενός καπιταλιστή και της εταιρίας του που προθυμοποιήθηκε να κατεδαφίσει την κατάληψη(…). Απ’ ότι φάνηκε το τρίξιμο των δοντιών με τις 16 προειδοποιητικές επιθέσεις σε τεχνικές εταιρίες ανά τον ελλαδικό χώρο, συμπεριλαμβανομένης και της δικής του, τα συνθήματα και οι αφισοκολλήσεις σε σπίτια, τα σαμποτάζ σε φορείς και πρόσωπα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμμετείχαν σε αυτό το έργο, δεν ήταν αρκετές(…). Εφόσον οι αρμοδιότητες για την εκκίνηση της κατεδάφισης έχουν αναληφθεί πλήρως από πρόσωπα και εταιρίες, οφείλουμε από την πλευρά μας να δώσουμε στον κόσμο της αλληλεγγύης και του αγώνα το έναυσμα για επίθεση και καταστροφή.
Υπενθυμίζουμε την απάντηση των αλληλέγγυων που δόθηκε στην εταιρία που ανέλαβε την κατεδάφιση της κατάληψης στέγης μεταναστών.
Ο κόσμος του αγώνα έχει μνήμη, και δεν αφήνει τίποτα και ποτέ αναπάντητο. Καλά θα κάνει να αλλάξει γνώμη, αλλιώς να βρει τρύπα να κρυφτεί. Να υπερασπιστούμε τον κόσμο μας με τις φωτιές της κόλασης τους», αναφέρεται στο μήνυμα.

Εχει αποσυρθεί

Ωστόσο έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εργολήπτης που έχει μπει στο στόχαστρο αντιεξουσιαστών δεν είναι ο ανάδοχος της εργολαβίας.

Μετά τις πρώτες επιθέσεις σε τεχνικές εταιρείες τον περασμένο Ιούλιο, είχε αποσύρει όπως κι άλλοι εργολήπτες της πόλης την οικονομική προσφορά του και είχε θέσει εαυτόν εκτός διαγωνισμού.

Πορεία την 1η Σεπτεμβρίου

Την ίδια ώρα με άλλη ανακοίνωση στη δική της ιστοσελίδα, η Κατάληψη Τερμίτα προαναγγέλλει πορεία στο Βόλο, την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, από το Θόλο του κτιρίου Παπαστράτου.

«Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό και αφορούν το σπίτι μας, την κατάληψη Τερμίτα, αλλά και πολλές συντροφικές κατειλημμένες κοινότητες που δέχονται απειλές από εταιρείες, μπάτσους, πρυτανικές αρχές κτλ, καλούμε καλούμε σε πορεία υπεράσπισης της Τερμίτας κόντρα στους σχεδιασμούς του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Α.Ε.

Να στήσουμε αναχώματα στην καταστολή, να υπερασπιστούμε τις κοινότητες μας.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά, κρατάμε τις κοινότητες μας ζωντανές, τα σχέδια τους θα μείνουν στα χαρτιά», αναφέρεται στο κάλεσμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου