ΤΟΠΙΚΑ

Σημαντικές διακρίσεις στην Τσεχία για την ομάδα «Κένταυρος»

σημαντικές-διακρίσεις-στην-τσεχία-γι-338966

Σημαντικές διακρίσεις στον διαγωνισμό formula student που διεξήχθη στις αρχές Αυγούστου στην Τσεχία, κατάφεραν να αποσπάσουν η ομάδα Κένταυρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το νέο της μονοθέσιο, ο ThireusR.

Η Centaurus Racing Team αποτελείται από προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, γεμάτους όρεξη και πάθος για το αντικείμενο σπουδών τους. Στόχος τους είναι η μελέτη, ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός πλήρους λειτουργικού αγωνιστικού μονοθέσιου τύπου formula, με απώτερο σκοπό τη συμμετοχή στον μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό για φοιτητές μηχανικούς, όπου λαμβάνουν μέρος τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος η ομάδα έθεσε τον πήχη πολύ υψηλά. Η εξασφάλιση της συμμετοχής της στους διαγωνισμούς ήταν δεδομένη, καθώς έγινε δεκτή σε 4 διαγωνισμούς μέσω κάποιων test που υπέβαλε. Ωστόσο, ο απαιτητικός διαγωνισμός της Τσεχίας ήταν αυτός που τη κέρδισε, και έτσι μετά από μια γεμάτη χρονιά εντατικής προσπάθειας και δουλειάς, η ομάδα του Κένταυρου έδωσε σε αυτόν το παρών.

Ο διαγωνισμός FS Czech Republic στον οποίο παρευρέθηκε η ελληνική φοιτητική ομάδα, με τη βοήθεια της Aegean Airlines η οποία κατέστησε δυνατή τη παρουσία των μελών, διεξήχθη το διάστημα 1 με 5 Αυγούστου στο Μοστ της Τσεχίας. Η Centaurus Racing Team αγωνίστηκε με το μονοθέσιο ThireusR, περνώντας επιτυχώς όλο τον τεχνικό έλεγχο σύμφωνα με τις προδιαγραφές της διοργάνωσης. Εξίσου δυνατή ήταν η παρουσία της ομάδας στα στατικά αγωνίσματα του διαγωνισμού, την παρουσίαση της κοστολόγησης και του σχεδιασμού του μονοθέσιου, στα οποία κατέλαβε την 25η και την 21η θέση ανάμεσα σε 50 ομάδες από πανεπιστήμια παγκόσμιας φήμης. Στην παρουσίαση του επιχειρηματικού πλάνου, οι κριτές είχαν τον ρόλο των επενδυτών και έπρεπε να πειστούν ώστε να επενδύσουν στην ιδέα που τους παρουσίασε η ομάδα. Στο συγκεκριμένο αγώνισμα η ομάδα κατέλαβε την 11η θέση, με εμφανή τον ενθουσιασμό των κριτών για τη καινοτόμα ιδέα των φοιτητών.

Όσον αφορά τα δυναμικά αγωνίσματα, ο ThireusR με τους έμπειρους οδηγούς τους κατάφερε από τη πρώτη στιγμή να περάσει επιτυχώς το acceleration και το skidpad. Ωστόσο, στο αγώνισμα του autocross ο δεύτερος οδηγός δεν κατάφερε να τερματίσει λόγω τεχνικού προβλήματος που του προέκυψε. Το γεγονός αυτό δεν πτόησε την ομάδα, η οποία αναγνώρισε το πρόβλημα άμεσα και το διόρθωσε ώστε να πάρει μέρος στο πιο απαιτητικό αγώνισμα, το Endurance. Ο ThireusR δεν απογοήτευσε την ομάδα και τερμάτισε όπως προβλεπόταν στο Endurance. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο αγώνισμα λίγες ομάδες το φέρνουν εις πέρας, καθώς η απόσταση που πρέπει να καλύψουν τα μονοθέσια είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Στη γενική βαθμολογία, η ομάδα κατέλαβε τη 13η θέση, ενώ στη κατανάλωση καυσίμου βγήκε 9η. Η ομάδα του Κενταύρου επέστρεψε πριν λίγες μέρες γεμάτη με νέες επιτυχίες και όρεξη για τη νέα αγωνιστική χρονιά!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου