ΤΟΠΙΚΑ

Ανθή Χαρίση: Δια βίου μάθηση στην πράξη

ανθή-χαρίση-δια-βίου-μάθηση-στην-πράξη-339128

Τη θεωρία της δια βίου μάθησης κάνει πράξη η 29χρονη Ανθή Χαρίση, που προχθές, με την ανακοίνωση των βάσεων των ΑΕΙ και ΤΕΙ, είδε για μία ακόμη φορά το όνομά της στη λίστα των επιτυχόντων του νομού.

Η Ανθή Χαρίση που αποφοίτησε από το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, κατάφερε να εισαχθεί στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Αθήνας, και θα συνεχίσει τις σπουδές της σε ένα ακόμη αντικείμενο διευρύνοντας περαιτέρω τους ορίζοντές της.

Η 29χρονη Βολιώτισσα είχε αποφοιτήσει από γενικό λύκειο και είχε δώσει την πρώτη φορά πανελλαδικές εξετάσεις πετυχαίνοντας το εισιτήριο για το ΤΕΙ Πάτρας και το Τμήμα Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων. Με την ολοκλήρωση των σπουδών της, παρακολούθησε μαθήματα στην ΑΣΠΑΙΤΕ, παίρνοντας πτυχίο παιδαγωγικής κατάρτισης, προκειμένου να μπορέσει να διδάξει πληροφορική στα σχολεία.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Επέστρεψε στα θρανία, επιλέγοντας συνειδητά επαγγελματικό λύκειο. Η ειδικότητα που της τράβηξε το ενδιαφέρον ήταν η αισθητική και συνέχισε μαθήματα στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Με την αποφοίτησή της, έδωσε για δεύτερη φορά πανελλαδικές εξετάσεις και πέτυχε και πάλι. Εισήχθη στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Αθηνών. «Μου αρέσει η σχέση με τα παιδιά, και για τον λόγο αυτό επέλεξα το συγκεκριμένο τμήμα», λέει η ίδια μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Όπως επισημαίνει «μέσα από το επαγγελματικό λύκειο μου δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσω περισσότερες γνώσεις και προσόντα σε διαφορετικές ειδικότητες. Ο δρόμος της δια βίου μάθησης είναι μονόδρομος στην εποχή μας. Χρειάζονται ολοένα και περισσότερα εφόδια και προσόντα για να μπορέσεις να σταθείς στην αγορά εργασίας», αναφέρει η Ανθή Χαρίση.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου