ΤΟΠΙΚΑ

Από τα ΕΠΑΛ στα πανεπιστήμια [photos]

από-τα-επαλ-στα-πανεπιστήμια-photos-339317

Εισιτήριο από τα επαγγελματικά λύκεια απευθείας στα πανεπιστήμια πήραν υποψήφιοι της Μαγνησίας. Φέτος ίσχυσε για πρώτη φορά το σύστημα εισαγωγής αποφοίτων των ΕΠΑΛ σε ΑΕΙ μέσω πανελλαδικών εξετάσεων και σε ποσοστό 1% των θέσεων ανά τμήμα, με τους απόφοιτους του νομού να καταγράφουν σημαντικές επιτυχίες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τελειόφοιτοι των ΕΠΑΛ, που στην αρχή της σχολικής χρονιάς δεν ήταν προετοιμασμένοι ψυχολογικά για τη διαδικασία, αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και τη δυνατότητα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση που τους δόθηκε, και τα κατάφεραν.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του 3ου Επαγγελματικού Λυκείου Βόλου και του Επαγγελματικού Λυκείου Αλμυρού, απ’ όπου εισάγονται απευθείας στα πανεπιστήμια πέντε απόφοιτοι από κάθε σχολείο. «Παρόλο που οι μαθητές είχαν αμφιβολία αν θα τα καταφέρουν, τελικώς έβαλαν υψηλούς στόχους και τους πέτυχαν, με επιμονή, υπομονή και τη στήριξη και ενθάρρυνση των εκπαιδευτικών τους», ανέφερε η νέα διευθύντρια του σχολείου Αγάπη Κουτσοκώστα. Συνολικά, 17 υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας κατάφεραν να εισαχθούν στα ΑΕΙ.

Πρόκειται για τους:

Σιδηρόπουλο Θεμιστοκλή από το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου που εισήχθη στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Τριάμπα Αικατερίνη από το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου που πέρασε στο Τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Κουσιαρής Βασίλης από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, που εισάγεται στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και ΔΙατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κουτσογιάννη Ελένη από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου που μπαίνει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μακρή Κωνσταντίνο από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου που εισάγεται στο Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μιχαλοπούλου Ζηνοβία από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου που πήρε εισιτήριο στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Φάνε Αλέξα από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, που εισάγεται στο Τμήμα Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καλημάνη Αθηνά από το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας που μπήκε στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Λημνιώτη Μαρία – Ζωή από το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας που εισάγεται στο ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Λημνιώτη Χρήστο από το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας που πέρασε στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καραντάκου Σταυρούλα από το ΕΠΑΛ Αγριάς που εισάγεται στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής ενημέρωσης του ΕΚΠΑ. Επίσης εισιτήριο για ΑΕΙ, πήρε ο Καρατζιώλης Απόστολος από το ΕΠΑΛ Βελεστίνου που εισάγεται στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο Αλτάνης Νικόλαος από το ΕΠΑΛ Αλμυρού, που πέρασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Μαραγκοπούλου Ειρήνη από το ΕΠΑΛ Αλμυρού που μπαίνει στο Τμήμα Βιοχημείας- Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Μάσκα Ευανθία από το ΕΠΑΛ Αλμυρού που εισάγεται στο Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Μπογδανίδη Γραμματή από το ΕΠΑΛ Αλμυρού που πέρασε στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής επιστήμης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και η Παπαγεωργίου Αφροδίτη επίσης από το ΕΠΑΛ Αλμυρού, που πήρε εισιτήριο για την Πάντειο στο Τμήμα Κοινωνιολογίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου