ΤΟΠΙΚΑ

Από το ΙΚΑ Βόλου σε ΤΕΙ Νοσηλευτικής

από-το-ικα-βόλου-σε-τει-νοσηλευτικής-339679

Είναι επαγγελματίας νοσηλεύτρια από το 2008 στο ΙΚΑ Βόλου, αποφάσισε όμως να επιστρέψει στα θρανία με στόχο να βελτιώσει τις γνώσεις της, τη θέση της αλλά και τον μισθό της. Πρόκειται για την Τριανταφυλλιά Κολλυμένου, που πριν από δύο χρόνια επέστρεψε στις σχολικές αίθουσες του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου για να παρακολουθήσει τον τομέα Υγείας – Πρόνοιας. Τον περασμένο Ιούνιο έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και προχθές, με την ανακοίνωση των βάσεων, πανηγύριζε μαζί με την οικογένειά της την εισαγωγή της στη σχολή της πρώτης επιλογής της, τη Νοσηλευτική στο ΤΕΙ Λάρισας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η πορεία μέχρι την επιτυχία ήταν αρκετά δύσκολη για τη 42χρονη σήμερα Τριανταφυλλιά Κολλυμένου. Η ίδια είναι εργαζόμενη στο ΙΚΑ Βόλου, παντρεμένη και μητέρα παιδιών. Έπρεπε ταυτόχρονα να παρακολουθεί μαθήματα ειδικότητας στο σχολείο, το απόγευμα να εργάζεται και ταυτόχρονα να φροντίζει για το νοικοκυριό και την οικογένειά της.

«Ήταν δύσκολο. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να τα είχα καταφέρει χωρίς τη στήριξη του συζύγου μου», λέει η ίδια μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, περιγράφοντας το εξαντλητικό πρόγραμμα μαθημάτων και εργασίας σε καθημερινή βάση.

«Ήθελα να βελτιώσω τη θέση μου και τον μισθό μου», συνεχίζει η ίδια, προσθέτοντας ότι η απόφαση να επιστρέψει στα θρανία ήταν πιο εύκολη, δεδομένου ότι τα παιδιά της είναι πλέον μεγάλα. «Πλέον για να ανελιχθείς επαγγελματικά χρειάζονται γνώσεις και πτυχία. Σε αυτό το πλαίσιο προσπαθώ, έχοντας στο πλευρό μου τον σύζυγό μου», λέει η Τριανταφυλλιά Κολλυμένου.

Ο στόχος της ήταν ξεκάθαρος από την αρχή. Ήθελε να περάσει στο ΤΕΙ Νοσηλευτικής στη Λάρισα, προκειμένου να μπορεί να παρακολουθεί μαθήματα για να βγάλει το πτυχίο της, αλλά ταυτόχρονα να είναι κοντά στην οικογένειά της και την εργασία της. «Θα παρακολουθήσω τη σχολή και στόχος μου είναι να πάρω το πτυχίο», αναφέρει κατηγορηματικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου