ΤΟΠΙΚΑ

Εργασίες συντήρησης στον δρόμο Χάνια –Δράκεια -Αγριά

εργασίες-συντήρησης-στον-δρόμο-χάνια-342780

Στη συντήρηση του δρόμου Χάνια – Δράκεια – Αγριά, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη διάθεση πίστωσης του έργου προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Το έργο πρόκειται να υλοποιηθεί με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Παρά την ελλιπή χρηματοδότηση του κράτους προς τις Περιφέρειες, εμείς συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε άμεσα αποκαθιστώντας τμήματα του οδικού δικτύου ευθύνης μας και όπου υπάρχει ανάγκη. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας υπάρχει ένα τεράστιο οδικό δίκτυο 5.500 χλμ. του οποίου η συντήρηση έχει περιέλθει στην Περιφέρεια, χωρίς όμως το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει και τους αντίστοιχους πόρους. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε την οδική ασφάλεια των πολιτών και να διευκολύνουμε την επικοινωνία των ανθρωπίνων κοινοτήτων».

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση του δρόμου Χάνια – Δράκεια – Αγριά, η οποία θα περιλαμβάνει τοπικές επεμβάσεις σε σημεία αυτού όπως κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, επένδυση τάφρων με σκυρόδεμα, τοποθέτηση στηθαίων, καθαρισμό της βλάστησης στα ερείσματα, καθαρισμό των οχετών, ασφαλτικές εργασίες και βελτίωση της υφιστάμενης σήμανσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου