ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή ο νταής που απείλησε θαμώνες και τραυμάτισε αστυνομικό

στη-φυλακή-ο-νταής-που-απείλησε-θαμώνε-343331

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο 51χρονος από το Κερατσίνι, ο οποίος το Σάββατο το βράδυ πυροβόλησε στον αέρα και τραυμάτισε με μαχαίρι αστυνομικό στην Πάλτση, ενώ προηγουμένως είχε εξυβρίσει θαμώνες στην ταβέρνα στην οποία βρισκόταν.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου καταδίκασε χθες τον 51χρονο σε φυλάκιση 4 χρόνων και 8 μηνών μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον του για απειλή, απλή σωματική βλάβη και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών. Η απόφαση δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα, καθώς εις βάρος του, όπως έγινε γνωστό, εκκρεμούν και άλλες καταδικαστικές αποφάσεις.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας εξετάστηκε ως μάρτυρας ο αναπληρωτής διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που εκτός υπηρεσίας επιχείρησε να συγκρατήσει τον 51χρονο, όταν εκείνος άρχισε να γίνεται φορτικός στους άλλους θαμώνες και να τους εξυβρίζει κρατώντας ένα μαχαίρι.

Προκειμένου τα πράγματα να μην εκτραχυνθούν κι άλλο, καθώς ήδη οι θαμώνες είχαν αρχίσει να κινούνται εναντίον του για να ζητήσουν εξηγήσεις, όπως κατέθεσε χθες ο αναπληρωτής αστυνομικός διοικητής, ο ίδιος πήρε την πρωτοβουλία να παρέμβει για του πάρει το μαχαίρι, ωστόσο τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι.

Κι ενώ λίγα λεπτά αργότερα (και αφού είχαν βγει από την ταβέρνα) ο αστυνομικός επιχειρούσε να συνετίσει τον 51χρονο, ο κατηγορούμενος προέταξε όπλο που έβγαλε από την τσέπη του και τον απείλησε ευθέως κολλώντας το στον κρόταφο. «Τότε πραγματικά φοβήθηκα για τη ζωή μου», σημείωσε μεταξύ άλλων ο αστυνομικός απευθυνόμενος στην έδρα, αφηγούμενος λεπτό προς λεπτό το συμβάν, για το οποίο επίσης κατέθεσαν και άλλοι μάρτυρες, οι οποίοι λίγο πολύ επιβεβαίωσαν τα όσα είπε ο αστυνομικός.

Στην απολογία του ο 51χρονος υποστήριξε πως ένιωσε θιγμένος από τη συμπεριφορά ορισμένων μέσα στην ταβέρνα, διότι ενώ εκείνος αυτοβούλως παραχώρησε τέσσερις φορές το τραπέζι του για να εξυπηρετηθούν μεγάλες παρέες, όταν ζήτησε να καθίσει στην άκρη ενός τραπεζιού οι θαμώνες του το απαγόρευσαν. Απέδωσε επίσης την κακή συμπεριφορά του στο γεγονός ότι θόλωσε διότι είχε καταναλώσει αρκετό αλκοόλ, ενώ επέμεινε μέχρι τέλους να αρνείται ότι οπλοφορούσε, ενώ προηγουμένως ο συνήγορος υπεράσπισης είχε υποβάλλει αίτημα αναβολής της δίκης για να κατατεθεί η βαλλιστική, αφού και όπλο βρέθηκε στον τόπο του συμβάντος και ένας κάλυκας.

Να σημειωθεί, τέλος, πως στο πλαίσιο της υπερασπιστικής γραμμής ο συνήγορος του 51χρονου ζήτησε από το δικαστήριο να αντιμετωπίσει την περίπτωση του κατηγορούμενου λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ψυχοκοινωνικά χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου που βρίσκονταν μόνος του σε διακοπές και αντιμετώπισε την απαξία συνανθρώπων του.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου