ΤΟΠΙΚΑ

Παστεριωμένο γάλα από την ΕΒΟΛ

παστεριωμένο-γάλα-από-την-εβολ-344480

Στην κατηγορία των προϊόντων υψηλής παστερίωσης ανακοίνωσε ότι εισέρχεται η βολιώτικη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ.

Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου – ΕΒΟΛ, Νικήτας Πρίντζος, εντός του Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσουν δύο νέα προϊόντα (γάλα υψηλής παστερίωσης πλήρες και ελαφρύ, διάρκειας 20 ημερών) και για την παραγωγή τους η εταιρεία προμηθεύεται μηχανολογικό εξοπλισμό ύψους 500.000 ευρώ.

«Με αυτά τα δύο προϊόντα επιχειρούμε να διεκδικήσουμε μερίδιο από το 20% της αγοράς, που καταλαμβάνουν τα προϊόντα υψηλής παστερίωσης στη χερσαία Ελλάδα, και το ακόμη υψηλότερο στη νησιωτική Ελλάδα. Πέρυσι μπήκαμε στην αγορά των νησιών του Αιγαίου με το φρέσκο γάλα αλλά διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για προϊόντα υψηλής παστερίωσης, κυρίως λόγω του κόστους μεταφοράς των φρέσκων προϊόντων. Ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε ένα καλό μερίδιο της συγκεκριμένης αγοράς», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πρίντζος.

Η τοπική γαλακτοβιομηχανία αυξάνει έτσι τους κωδικούς των προϊόντων της στους 58, στοχεύοντας σε ακόμη μεγαλύτερη αγορά τροφοδοσίας, κυρίως προς τα νησιά του Αιγαίου και όχι μόνο.

Το πρώτο επτάμηνο του 2017 έκλεισε για την ΕΒΟΛ όχι απλά θετικά αλλά και ιδιαίτερα κερδοφόρα σύμφωνα με τον κ. Ν. Πρίντζο, γεγονός που επιτρέπει στη γαλακτοβιομηχανία εκτός από την προώθηση νέων προϊόντων να συνεχίσει την κοινωνική της παρέμβαση συνδράμοντας στην τοπική κοινωνία.

Αν και το ολοκληρωμένο πλαίσιο των παρεμβάσεων για τη νέα χρονιά θα ανακοινωθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο, χθες ο πρόεδρος της συνεταιριστικής οργάνωσης προανήγγειλε ότι θα υπάρχουν και νέες δράσεις στήριξης τόσο του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου, όσο και ιδρυμάτων και συλλογικών φορέων. Επίσης η ΕΒΟΛ, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος θα απονείμει 15 υποτροφίες 400 ευρώ μηνιαίως σε παιδιά αγροτών και κτηνοτρόφων που σπουδάζουν και κατάγονται από τα χωριά που συνεργάζονται με τον Συνεταιρισμό και το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα είναι χαμηλό. Από σήμερα μάλιστα ξεκινά η διαδικασία επιλογής των 15 παιδιών, ώστε με την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς να ξεκινήσει και η καταβολή της υποτροφίας.

Κερδοφορία και αύξηση πωλήσεων

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Νικήτας Πρίντζος, το πρώτο επτάμηνο του 2017 η ΕΒΟΛ καταγράφει ήδη αύξηση του τζίρου της κατά 20% με παράλληλη αύξηση του όγκου των πωλήσεων και των κερδών.

«Η πρώτη κίνηση βέβαια, πέραν των υποτροφιών, ήταν να κάνουμε δωρεάν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ για χιλιάδες αγρότες, επιβαρυνόμενοι με ένα κόστος της τάξης των 400.000 ευρώ. Όταν τον Νοέμβριο θα γνωρίζουμε καλύτερα τα οικονομικά μας περιθώρια, θα εξετάσουμε πώς θα βοηθήσουμε τα μέλη μας, τα οποία ειδικά το 2017 δεινοπαθούν για να επιβιώσουν» επισήμανε ο κ. Πρίντζος χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση που έχουν τα προϊόντα της ΕΒΟΛ στο καταναλωτικό κοινό.

Προς την κατεύθυνση της κοινωνικής παρέμβασης, η ΕΒΟΛ αναμένεται να συνεχίσει και να διευρύνει τη διανομή δωρεάν γάλακτος στα σχολεία της Μαγνησίας, σε ιδρύματα αλλά και στους δήμους για αναξιοπαθούντες και απόρους.

Στήριξη στο αγροτικό εισόδημα

Ο πρόεδρος της συνεταιριστικής οργάνωσης Βόλου δεν έκρυψε την ανησυχία του για την πορεία του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου. Υπογράμμισε πως η φετινή είναι η χειρότερη χρονιά της δεκαετίας, καθώς οι τιμές των αγροτικών προϊόντων είναι πολύ χαμηλές στα σιτηρά, αφού η ποιότητα υποβαθμίστηκε λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, ενώ χαμηλές όπως εκτίμησε θα είναι και οι τιμές που θα διαμορφωθούν στο καλαμπόκι και το βαμβάκι το επόμενο διάστημα.

Ο ΑΣ Βόλου τον Σεπτέμβριο θα προχωρήσει σε διαγωνισμό για την πώληση του σιταριού που συγκέντρωσε από τους αγρότες, με τον κ. Ν. Πρίντζο να επισημαίνει πως θα γίνει προσπάθεια να εξασφαλιστεί καλή τιμή, ώστε να έχουν «μερίδιο» και οι παραγωγοί για να ενισχύσουν το εισόδημά τους.

Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα προϊόντα της ΕΒΟΛ πλέον έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα σούπερ μάρκετ της γερμανικής αλυσίδας Lidl σε όλη τη Θεσσαλία, πλην των Τρικάλων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου