ΤΟΠΙΚΑ

Στον Ανακριτή οι τρεις ληστές της ηλικιωμένης Βολιώτισσας

στον-ανακριτή-οι-τρεις-ληστές-της-ηλικ-346560

Ενώπιον του Εισαγγελέα Βόλου οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι δύο 22χρονοι και ο 30χρονος που συνελήφθησαν χθες κατηγορούμενοι για τη ληστεία σε βάρος 85χρονης Βολιώτισσας.

Οι τρεις κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή για να απολογηθούν, ζήτησαν και πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν αύριο Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται πως, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες οι τρεις δράστες μετέβησαν με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο σπίτι 85χρονης Βολιώτισσας. Εκεί, εισήλθαν με αντικλείδι στο εσωτερικό του σπιτιού και στη συνέχεια με τη χρήση λεκτικής και σωματικής βίας σε βάρος της ηλικιωμένης, την εξανάγκασαν να τους παραδώσει ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ.

Ακολούθως, οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με το όχημα, ωστόσο μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών εντοπίστηκαν λίγες ώρες αργότερα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, συνελήφθησαν και ομολόγησαν την πράξη τους.

Από την κατοχή τους, αλλά και κατά τις νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια τους κατασχέθηκαν το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και το αντικλείδι που χρησιμοποίησαν ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους, μέρος του χρηματικού ποσού που έκλεψαν, το οποίο αποδόθηκε στη νόμιμη δικαιούχο και τρία κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, στο σπίτι του ενός 22χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20,74 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου