ΤΟΠΙΚΑ

Αύριο η δίκη του 51χρονου που απείλησε θαμώνες και τραυμάτισε αστυνομικό

αύριο-η-δίκη-του-51χρονου-που-απείλησε-θ-347156

Ο 51χρονος Αθηναίος, ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής συνελήφθη μετά από καταγγελία ότι απείλησε θαμώνες και τραυμάτισε με μαχαίρι ελαφρά στο χέρι αστυνομικό, οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ωστόσο ζήτησε και πήρε αναβολή για να δικαστεί αύριο Τετάρτη. Παραμένει ωστόσο κρατούμενος με εισήγηση του εισαγγελέα την οποία έκανε αποδεκτή το δικαστήριο.

Σημειώνεται πως το πρωτοφανές συμβάν έγινε σε ταβέρνα στην Πάλτση Αργαλαστής. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 51χρονος άρχισε αναίτια να εξυβρίζει και να απειλεί τους θαμώνες με ένα μαχαίρι, το οποίο άρπαξε από πάγκο του καταστήματος.

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας που βρισκόταν στην ταβέρνα ως πελάτης, παρενέβη με ήρεμο τρόπο για να τον συνετίσει, όμως ο 51χρονος έστρεψε το μαχαίρι εναντίον του και τον τραυμάτισε ελαφρά στο χέρι. Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τον απείλησε με ένα όπλο που είχε στην κατοχή του. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, πυροβολώντας στον αέρα, ενώ στην ταβέρνα επικρατούσε πανικός.

Ειδοποιήθηκε αμέσως το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών, το οποίο σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Μαγνησίας εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες και αναζητήσεις, ο δράστης εντοπίστηκε λίγο αργότερα στην περιοχή και συνελήφθη, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε φυσίγγιο, κάλυκας, μαχαίρι, μικροποσότητα κάνναβης και 12 ναρκωτικά δισκία.

Σε βάρος του 51χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή, απλή σωματική βλάβη και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου