ΤΟΠΙΚΑ

Περισσότεροι από 3.000 επιβάτες το μήνα στη διαδρομή με το τρενάκι του Πηλίου

περισσότεροι-από-3-000-επιβάτες-το-μήνα-στ-347841

Κατακόρυφη άνοδος σημειώνεται στις διαδρομές που πραγματοποιεί το τρενάκι του Πηλίου, με περισσότερα από 120 άτομα να καταγράφονται σε καθημερινή βάση, αριθμός που μεταφράζεται σε περισσότερους από 3.000 επιβάτες στη διάρκεια ενός μήνα και κυρίως του Αυγούστου.

Το παραπάνω φαινόμενο είναι πιο έντονο φέτος, ενώ όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Βάσω Πράπα, προϊσταμένη αμαξοστοιχιών και τοπικά υπεύθυνη για το τρενάκι του Πηλίου, πολλοί επιβάτες μεταθέτουν το ταξίδι τους με το τρενάκι σε επόμενες μέρες, όπου υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

Τα δρομολόγια του Αυγούστου είναι καθημερινά και η ζήτηση πολλαπλάσια των θέσεων που υπάρχουν, γεγονός που αποδεικνύει την πολύ μεγάλη απήχηση που έχει ο θρυλικός μουτζούρης, ο οποίος αποτελεί τουριστική ατραξιόν της περιοχής.

Οι ξένοι επισκέπτες, καταφθάνουν κατά κύματα στο σταθμό των Ανω Λεχωνίων, για να επιβιβαστούν στο τρενάκι, οικογένειες αλλά και παρέες φίλων, οι οποίοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία της διαδρομής μέχρι της Μηλιές.

Το βιβλίο επισκεπτών κατακλύζεται από θετικά σχόλια, καθώς ενήλικες και παιδιά δηλώνουν μαγεμένοι από τη θέα και τη διαδρομή και όλοι αναχωρούν με την υπόσχεση της επανόδου, για νέες διαδρομές με το τρενάκι.

Οι ξένοι επισκέπτες προέρχονται από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ όπως αναφέρει η κ. Πράπα, η οποία τονίζει παράλληλα ότι φέτος έρχονται πολλοί Ισραηλινοί αλλά και Ρώσοι τουρίστες.

Η φετινή εικόνα είναι καλύτερη από την περσινή και η σταδιακή αύξηση της επιβατικής κίνησης με το τρενάκι σημειώνεται κάθε χρόνο, ενώ αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι έχει ακολουθήσει και διεθνείς διαδρομές, μέσα από ξένα δημοσιεύματα, αλλά και τηλεοπτικά γυρίσματα, που συμβάλουν αποφασιστικά στην γνωριμία των εν δυνάμει επισκεπτών της Μαγνησίας με τον θρυλικό μουτζούρη.

Οι διαδρομές του Ιουνίου και του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουλίου πραγματοποιούνται κάθε Σαββατοκύριακο, το υπόλοιπο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον Αύγουστο, ο προγραμματισμός είναι από Πέμπτη μέχρι Κυριακή και στην διάρκεια του Αυγούστου είναι καθημερινά τα δρομολόγια.

Τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό είναι πολύ ενθαρρυντικά και όπως υπογραμμίζει η κ. Πράπα «είχαμε χρόνια να δούμε το φαινόμενο της κατακόρυφης αύξησης της ζήτησης, σε τέτοιο βαθμό, διότι οι τουρίστες καταφθάνουν μαζικά και είναι πολύ περισσότεροι από τον συνολικό αριθμό των επιβατών που μπορεί να εξυπηρετήσει το τρενάκι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου