ΤΟΠΙΚΑ

Οι 10 ομορφότερες παραλίες του Πηλίου

οι-10-ομορφότερες-παραλίες-του-πηλίου-349276

Διαδικτυακό αφιέρωμα του γνωστού site ellines.com στις ακτές του βουνού των Κενταύρων

Γαλαζοπράσινα νερά, κατάφυτα βουνά και μια άγρια, «θεϊκή» ομορφιά. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά των ειδυλλιακών παραλιών του «μυθικού» Πηλίου, της θερινής κατοικίας των 12 θεών του Ολύμπου και της πατρίδας των Κενταύρων. Οι παραλίες του Πηλίου τόσο από τη μεριά του Αιγαίου Πελάγους όσο και από τη μεριά του Παγασητικού, φημίζονται για τα καταγάλανα καθαρά νερά τους. Υπάρχουν παραλίες που μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες είτε κάποιος θέλει ησυχία είτε πιο κοσμικά σημεία.

Η ομάδα του ellines.com επέλεξε τις 10 ομορφότερες παραλίες του Πηλίου

1. Μυλοπόταμος

Η πιο διάσημη και ίσως η ομορφότερη παραλία του Πηλίου, ο Μυλοπόταμος έχει μια αύρα εξωτική. Η χρυσή άμμος σε συνδυασμό με το ψιλό λευκό βότσαλο, τα γαλαζοπράσινα νερά αλλά και ο βράχος που «κόβει» την παραλία στα δύο, δημιουργούν μια άκρως ερωτεύσιμη παραλία.

2.Άγιοι Σαράντα

Οι Άγιοι Σαράντα είναι ιδανικοί για βουτιές στα γαλαζοπράσινα νερά και για χαλάρωση στην χρυσή άμμο και το ψιλό λευκό βοτσαλάκι. Υπάρχει μπαράκι αλλά και ταβέρνα στην παραλία όπου μπορείτε να χαλαρώσετε. Στην παραλία, θα συναντήσετε τον «Καλόγερο», έναν μεγάλο βράχο απ’ όπου μπορούν να βουτήξουν οι πιο τολμηροί

3.Νταμούχαρη

H άγρια ομορφιά της Νταμούχαρης σαγηνεύει τους επισκέπτες με τα κρυστάλλινα νερά της και τα λευκά πανέμορφα βότσαλά της, γνωστά ως «κροκάλες»

4.Παπά Νερό

Σε κοντινή απόσταση από τον Άγιο Ιωάννη, η πανέμορφη παραλία Παπά Νερό συνθέτει ένα μοναδικό σκηνικό από χρυσαφένια άμμο, πεντακάθαρα αιγαιοπελαγίτικα νερά και ένα καταπράσινο τοπίο που της χαρίζει μια εξωτική αύρα. Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ μετά το μπάνιο σας, τα ταβερνάκια που βρίσκονται κατά μήκος της πλαζ προσφέρονται για καλούς θαλασσινούς μεζέδες.

5.Ποτιστικά

Ανήκει στο Νοτιανατολικό Πήλιο και ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει εκεί αν ακολουθήσει τον δρόμο για Αργαλαστή, στη συνέχεια τον δρόμο για Ξινόβρυση και έπειτα από άλλα 4χλμ θα δει μπροστά του την χαρακτηριστική παραλία των Ποτιστικών, με τους μεγάλους βράχους μέσα στη θάλασσα, όπου πολλοί κολυμβητές σκαρφαλώνουν για βουτιές.

6.Φακίστρα

Η άγρια και επιβλητική ομορφιά της Φακίστρας της χαρίζει χωρίς αμφιβολία μια θέση σε κάθε λίστα με τις καλύτερες παραλίες του Πηλίου. Μάλιστα, η εφημερίδα Guardian τη συμπεριέλαβε στη λίστα με τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο.

7.Μουρτιάς

Μια ξεχωριστά γοητευτική παραλία, με ρηχά, διάφανα πεντακάθαρα νερά και επιβλητικούς διάσπαρτους βράχους. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το χωριό Λύρη.

8.Χορευτό

Στο ομώνυμο χωριό του Πηλίου, η οργανωμένη παραλία του Χορευτού διαθέτει καταγάλανα νερά, χρυσή άμμο και απέραντη θέα στον ορίζοντα. Μπορείτε να επιλέξετε είτε κάποιο κατάστημα που διαθέτει ξαπλώστρες ή να απομονωθείτε σε ένα ελεύθερο σημείο της παραλίας.

9.Άγιος Ιωάννης

Ακόμα μια πανέμορφη και ιδιαίτερα κοσμοπολίτικη παραλία του Πηλίου, ο Άγιος Ιωάννης είναι μια από τις πιο αγαπημένες παραλίες της περιοχής, με χρυσή άμμο, λευκά βότσαλα και κρυστάλλινα νερά. Κοντά στο ομώνυμο χωριό, η παραλία του Άγιου Ιωάννη είναι πλήρως οργανωμένη, ενώ μαζί με τις βουτιές σας μπορείτε να απολαύσετε και θαλάσσια σπορ

10.Λιμνιώνας

Είναι μια μικρή αμμώδης παραλία με μικρό πετραδάκι. Η πρόσβαση στην παραλία είναι σχετικά δύσκολη ενώ υπάρχουν μονοπάτια που τη συνδέουν με τις γειτονικές παραλίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου