ΤΟΠΙΚΑ

Εικοσι τρεις συλλήψεις σε μία μέρα προχθές στη Θεσσαλία

εικοσι-τρεις-συλλήψεις-σε-μία-μέρα-προ-349346

Εξόρμηση για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων

Σε δεκαοχτώ προσαγωγές και είκοσι τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας προχθές, σε εξόρμηση για την πρόληψη και τη δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και την εξασφάλιση ευμενέστερων συνθηκών για ασφαλή οδήγηση.

Συνολικά ελέγχθηκαν 1.434 άτομα και 1.246 οχήματα, ενώ παράλληλα βεβαιώθηκαν συνολικά 417 παραβάσεις (στη συντριπτική τους πλειοψηφία του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας).

Ομάδες αστυνομικών από Μαγνησία, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα έδιναν έμφαση στην αστυνόμευση του οδικού δικτύου, στον έλεγχο των οχημάτων και των επιβαινόντων ατόμων και στην αντιμετώπιση των επικίνδυνων παραβάσεων.

Από τους είκοσι τρεις συλληφθέντες δεκατρείς κατηγορήθηκαν για στέρηση άδειας οδήγησης, ένας για μέθη, δύο για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, δύο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, ένας για παράβαση του τελωνειακού κώδικα, ένας για ηχορύπανση, δύο για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και ένας για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αφορούσαν: μία σε παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, μία σε κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, δώδεκα σε μη χρήση ζώνης ασφαλείας, μία σε μη χρήση παιδικών καθισμάτων, δύο σε μη χρήση προστατευτικού κράνους, πέντε στο ΚΤΕΟ, ογδόντα μία σε υπέρβαση ορίου ταχύτητας, τέσσερις σε χρήση κινητού τηλεφώνου, τρεις σε φθαρμένα ελαστικά, εννέα σε μέθη, και 290 λοιπές παραβάσεις.

Στους ελέγχους κατασχέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών δισκίων και αφορολόγητων τσιγάρων.

«Ανάλογοι τροχονομικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθόσον η οδική ασφάλεια και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αποτελούν θέμα μείζονος σημασίας για το κοινωνικό σύνολο» ενημερώνει η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου