ΤΟΠΙΚΑ

Πρόβλεψη για αλλαγή του σκηνικού του καιρού από αύριο

πρόβλεψη-για-αλλαγή-του-σκηνικού-του-κ-349395

Αναμένεται πτώση θερμοκρασίας

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να έχει υποχωρήσει ο υδράργυρος και επομένως η ζέστη να είναι ανεκτή, όμως αύριο Δευτέρα θα αλλάξουν περαιτέρω τα δεδομένα αφού διαφαίνεται μια ατμοσφαιρική διαταραχή που θα δώσει βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Ειδικότερα όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, μπορεί τις τελευταίες ημέρες να έχει υποχωρήσει ο υδράργυρος και επομένως η ζέστη να είναι ανεκτή από όλους μας, από αύριο θα αλλάξουν περαιτέρω τα δεδομένα αφού διαφαίνεται μια ατμοσφαιρική διαταραχή που θα δώσει βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Ειδικότερα, σταδιακά θα υποχωρήσει η θερμοκρασία και ειδικά την Τρίτη θα βρεθεί και αρκετά κάτω από τη μέση τιμή για την εποχή, μιας και στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν θα ξεπεράσει τους 31-32°C.

Παράλληλα, οι συνθήκες αστάθειας θα είναι ευνοϊκές για εκδήλωση ακόμη και ισχυρών κατά τόπους καταιγίδων. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι αρχικά τα ηπειρωτικά τμήματα και αργότερα (την Τρίτη) και περιοχές του βορείου Αιγαίου. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν μέχρι και στην Κρήτη.

Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανές τοπικές καταιγίδες και στην Αττική.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα του νόμου. Δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες και στα νοτιότερα τμήματα, όμως αυτό είναι κάτι που δεν είναι τόσο πιθανό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου