ΤΟΠΙΚΑ

Η απολογία του επιχειρηματία και οι καταθέσεις των εφοριακών

η-απολογία-του-επιχειρηματία-και-οι-κα-350258

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οδηγήθηκε σήμερα Σάββατο το πρωί ο 54χρονος επιχειρηματίας της Αγριάς κατηγορούμενος για απειλή κατά συρροή, παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία, μετά το επεισόδιο που έγινε προχθές στο κατάστημά του κατά τον έλεγχο οικονομικών επιθεωρητών.

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα με τις καταθέσεις των τριών μαρτύρων κατηγορίας και των δύο της υπεράσπισης και την απολογία του κατηγορούμενου επιχειρηματία και διακόπηκε για τις 31 Αυγούστου 2017, το πρωί, ώστε να προσκομισθεί η βαλλιστική εξέταση από το Εγκληματολογικό Εργαστήριο Θεσσαλονίκης για να διαπιστωθεί εάν κάποιο από τα κατασχεθέντα όπλα του επιχειρηματία χρησιμοποιήθηκε προχθές με στόχο –όπως αναφέρθηκε- να γίνει μία δίκαιη δίκη.

Ως μάρτυρες κατηγορίας εξετάστηκαν οι τρεις εφοριακοί που διενήργησαν τον έλεγχοι, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι ο έλεγχος δεν είχε ολοκληρωθεί αφού αναγκάστηκαν να φύγουν όταν είδαν τον επιχειρηματία σε έξαλλη κατάσταση, φοβούμενοι για την σωματική τους ακεραιότητα.

Είπαν, επίσης, πως δεν είδαν όπλο, παρά μόνο άκουσαν τον ήχο πυροβολισμού, ενώ ισχυρίστηκαν πως βάσει πληροφόρησης που έχουν από συναδέλφους τους, ο επιχειρηματίας είχε ξαναπροκαλέσει επεισόδια κατά τη διάρκεια ελέγχων στο κατάστημά του.

Ο ίδιος ο 54χρονος κατηγορούμενος, στην απολογία του ισχυρίστηκε πως δεν χρησιμοποίησε όπλο και απέδωσε τον θόρυβο που άκουσαν οι εφοριακοί στον ήχο που έκανε η χατζάρα όταν την χτύπησε σε λαμαρίνα με σκοπό τον εκφοβισμό.

Είπε ακόμη ότι από τις 26 Μαρτίου ως τώρα έχουν γίνει συνολικά 20 έλεγχοι στο κατάστημά του και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «προχθές επειδή έλειπα από το μαγαζί, όταν με ενημέρωσαν για τον νέο έλεγχο, τρελάθηκα».

Αναφορικά με το μεγάλο χρηματικό ποσό και τις λίρες που βρέθηκαν στην κατοχή του, ο 54χρονος ισχυρίστηκε ότι τα κατέχει νόμιμα, ενώ είπε πως σε ένα κατάστημα με πολύ κόσμο είναι φυσικό και κάποιος να φύγει χωρίς να πληρώσει, αλλά και κάποια απόδειξη να παραπέσει.

Ο επιχειρηματίας μέχρι την συνέχιση της δίκης στις 31 Αυγούστου αφέθηκε ελεύθερος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου