ΤΟΠΙΚΑ

Σε θέσεις μάχης… οι κυνηγοί

σε-θέσεις-μάχης-οι-κυνηγοί-351547

Τις μέρες αντίστροφα μετράνε οι κυνηγοί στη Μαγνησία για την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου μεθαύριο Κυριακή 20 Αυγούστου.

Ωστόσο, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφτηκε από το Δασαρχείο, θα ισχύσουν συγκεκριμένες απαγορεύσεις. Ειδικότερα, απαγορεύεται: Το κυνήγι παντός θηράματος σε απόσταση 1.000 μέτρων περιμετρικά της Β’ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου και παντός θηράματος για λόγους προστασίας των κατοίκων των παρακάτω οικισμών, αλλά και πολλών μεμονωμένων οικιών, που βρίσκονται στις περιοχές Άγ. Στέφανος – Σωρός, Κριθαριά, Άγ. Γεώργιος Κυνηγών, Μαμιδάκης. Συγκεκριμένα η απαγόρευση αρχίζει από τη διασταύρωση της εθνικής οδού Βόλου – Αθηνών με την οδό Δουλκέρογλου στις Αλυκές, ακολουθεί την Εθνική Οδό προς τη Ν. Αγχίαλο μέχρι και των αποθηκών καυσίμων Αεροπορίας στον Μαμιδάκη. Επίσης η απαγόρευση ισχύει στην παραλιακή ακτή αριστερά προς Άγ. Γεώργιο Κυνηγών, Κριθαριά, πρώην Λατομείο ΑΓΕΤ, Άγ. Στέφανο, Αλυκές, διέρχεται την οδό Δουλκέρογλου και καταλήγει στην εθνική οδό Βόλου – Αθηνών.

Εξάλλου απαγορεύεται το κυνήγι παντός θηράματος γύρω από τη μονάδα της 9ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου Προειδοποίησης, που εδρεύει στη θέση «Πλιασίδι» του Πηλίου, και στην περιοχή που οριοθετείται από την υπάρχουσα προειδοποιητική σήμανση απαγόρευσης προσέγγισης σε στρατιωτική περιοχή, προς αποφυγή οιουδήποτε επεισοδίου και δυσάρεστου περιστατικού. Ακόμη απαγορεύεται το κυνήγι παντός θηράματος στη λίμνη Κάρλα, αφού ανήκει πλέον στα Μόνιμα Καταφύγια Άγριας Ζωής, καθώς επίσης στα εκτροφεία θηραμάτων, σε θαλάσσια ζώνη πλάτους τριακοσίων μέτρων από την ακτή, στους αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και μνημεία, χωρίς προηγούμενη άδεια του υπουργού Πολιτισμού.

Απαγορεύεται τέλος το κυνήγι της μπεκάτσας στο καρτέρι το πρωί και το βράδυ, το κυνήγι του νεαρού αγριόχοιρου όσο αυτός φέρει τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις στο σώμα του, καθώς και τις χοιρομητέρες. Περιορίζεται επίσης η χρησιμοποίηση σκύλων δίωξης για άσκηση κυνηγίου, από 15-9-2017 μέχρι 21-1-2018, σε τρεις ημέρες την εβδομάδα (Τετάρτη – Σάββατο και Κυριακή), δηλαδή μόνο τις ημέρες που επιτρέπεται αντιστοίχως το κυνήγι του λαγού και του αγριόχοιρου.

Να σημειωθεί εξάλλου πως σύμφωνα με το Δασαρχείο επιτρέπεται το κυνήγι του αγριόχοιρου από 15-9-2017 μέχρι 21-1-2018, τρεις ημέρες την εβδομάδα (Τετάρτη – Σάββατο – Κυριακή) με σκύλο δίωξης, σε ομάδα μέχρι δέκα κυνηγών, με δικαίωμα θήρευσης μέχρι πέντε αγριόχοιρων κατά ομάδα και ημερήσια έξοδο.

Επίσης επιτρέπεται το κυνήγι του λαγού από 15-9-2017 μέχρι 10-1-2018, τρεις ημέρες την εβδομάδα (Τετάρτη – Σάββατο – Κυριακή) με σκύλο δίωξης, με δικαίωμα θήρευσης μέχρι ένα λαγό ανά ημερήσια έξοδο, το κυνήγι της αλεπούς και του πετροκούναβου, από 15-9-2017 μέχρι 20-1-2018 με τη χρησιμοποίηση κυνηγετικού όπλου και σκύλου δίωξης και από 21-1-2018 μέχρι 28-2-2018 χωρίς σκύλο δίωξης, καθώς επίσης και στις ζώνες διάβασης από 20/8-14/9 το κυνήγι της αλεπούς χωρίς σκύλο. Η χρησιμοποίηση σκύλου δίωξης για το κυνήγι της αλεπούς και του πετροκούναβου, θα επιτρέπεται τρεις ημέρες την εβδομάδα (Τετάρτη – Σάββατο – Κυριακή).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου